strongPonekad, da biste pripremili određeno jelo, potreban vam je sastojak koji baš u tom trenutku nemate u kuhinji ili ga ne možete nabaviti u datom trenutku, a baš želite da da to jelo skuvate. Ponekada, na vašu sreću, ove namirnice mogu da se zamene.
Jedna od tih namirnica je kisela pavlaka. Nevezano da li kileslu pavlaku nemate trenutno u frižideru ili je nema u prodavnici ili vas jednostavno mrzi da odete do prodavnice da je kupite, postoje dve zamene za kiselu pavlaku, koje mogu da vam pomognu u toj situaciji.
1. Kiselo mleko
Kada nemate kiselu pavlaku, možete da iskoristite istu količinu kiselog mleka, koja vam je potrebna, na primer jednu šolju kvalitetnog kiselog mleka. Ipak, nemojte da koristite kiselo mleko sa manje masnih jedinica, jer to mleko nije dobro za kuvanje. Sve iznad 0,1% je dobro.
Sveže mleko
Druga zamena za kiselu pavlaku je sveže mleko. U jednu šolju mleka dodajte 1 šolju margarina i 1 kašičicu soka od limuna. Ako vam je potrebna veća količina, jednostavno povećajte količinu namirnica i napravite zamenu kiseloj pavlaci.
Komentari