Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Naš predlog za ćuftice na Carigradski načinNaš predlog za ćuftice na Carigradski način
03. mart
Uživajte u našem predlogu za ćuftice na carigradski način....
Šta da ne radimo kada začinjavamo hranu?Šta da ne radimo kada začinjavamo hranu?
14. nov.
Začin je ono što dodajete u vašu hranu kako biste poboljšali njen ukus. To može biti so, biber, biljke, začini i čak citrusi kao što je sok od limuna. Zbog svega toga, postoji pravilan i pogrešan način za začinite vašu...
Šta, kako i kada da jedemo da bismo smršali?Šta, kako i kada da jedemo da bismo smršali?
04. feb.
Želite da smršate - san mnogih devojaka koje često slede najstrože dijete u potrazi za vitkom figurom. Naravno, nekolio nedelja samo na krastavcima će pomoći da skinu nekoliko kilograma, ali posle ovakvih štrajkova glađu...
Šta je to proteinska glad?Šta je to proteinska glad?
30. jul
Po svojoj suštini proteinska glad je vrsta dijete koja je za mnoge ljude brža i jednostavnija. Ovo shvatanje ovog tipa dijete je tako zato što nije potrebno da se ograničava količina hrane, već vrste hrane koju uzimamo....
Za jak imunitet: šta da jedemo kada smo bolesni?Za jak imunitet: šta da jedemo kada smo bolesni?
15. maj
Zdrava ishrana može da ojača imunitet. Ovo je posebno važno kada se prehladite. Šta treba da jedete i pijete tokom bolesti kako biste poboljšali svoje stanje? Mnogo tečnosti Kada se osećate loše, telu je potrebno mnogo...
Za šta je koristan kakao i kada da ga izbegavamoZa šta je koristan kakao i kada da ga izbegavamo
16. mart
Aromatični kakao napitak osim bogatog ukusa ima i mnogo koristi za organizam. Stimuliše i tonizira organizam, a to je zbog glavnog sastojka teobromina (1, 5 % do 2 %) i kofeina (od 0, 4 % do 0, 8 %). Generalno teobromin deluje...
Šta jesti kada imate hemoroide?Šta jesti kada imate hemoroide?
29. mart
Hemoroidi - upala debelog creva, propraćena trombozom, proširenjem hemoroidnih vena, koje stvaraju čvorove u rektumu. Razlozi za pojavu hemoroida su hronična opstipacija - povećanje cirkulacije i pritiska u rektumu...
Kako da utolimo glad za slatkišimaKako da utolimo glad za slatkišima
17. april
Ukoliko maštate o čokoladi, pojedite kašičicu meda, pomešanu sa kakaom. Ili pak napravite domaće bombone od urmi, badema i kakaa....
Ako ste na dijeti, ove niskokalorične poslastice su za vasAko ste na dijeti, ove niskokalorične poslastice su za vas
09. mart
Mlečni proizvodi, kao i sitan sir imaju dokazane koristi za zdravlje ljudi svih uzrasta. Međutim, ako ste rešili da poštujete određeni režim ishrane kako bi izbegli gomilanje suvišnih kilograma, poželjno je da naučite...
Kada koji čaj da pijemoKada koji čaj da pijemo
11. jun
Čaj je koristan napitak, posebno tokom hladnih meseci kada je svima potrebno nešto da ih zagreje. Čaj ne sme da se pije na prazan stomal, ujutru se jede nešto pre prvo gutljaja čaja. Ne pije se čaj koji je odstajao duže...
Kada da koristimo sodu i kada prašak za pecivo?Kada da koristimo sodu i kada prašak za pecivo?
05. okt.
Prilikom prpreme pogača, kolača i keksića, svaki kuvar koji sebe poštuje koristi kvasac. On u sebi sadrži kvasac koji čini testo mekim i nadošlim. Kada dođe vreme da se pripremi kolač, svako poseže za jednim od...
Da li znate šta se dešava kada prokuvamo vodu po drugi put?Da li znate šta se dešava kada prokuvamo vodu po drugi put?
20. sep.
Koliko često zaboravljmo da je čajnik već vreo duže vreme i da se voda u njemu ohladila, zato što mi ne možemo da se odvojimo od naše omiljene emisije ili serije? Uključujemo ponovo i ponovo prokuvavamo vodu u bokalu....
Kada i kako da pijemo propolis?Kada i kako da pijemo propolis?
27. jun
Propolis, koji ima visoku biološku aktivnost, od davnina se široko koristi u medicini. To je zaista magična supstanca. Propolis pomaže protiv bakterija, virusa i gljivica, kod oboljenja organa za varenje, zaceljuje kožu...
Kada i kako da beremo koprivuKada i kako da beremo koprivu
24. sep.
Još početkom proleća kopriva pušta svoje listove. Možete je naći svuda - po parkovima, dvorištu, planini, tamo gde ništa drugo ne može da raste. Ona nema pretencije za teren, samostalna je i izdržljiva. Nekada je bila...
Kako da zamrznete leblebije?Kako da zamrznete leblebije?
25. avgust
1
Evo načina kako da zamrznete leblebiju i da je koristite odmah, kada vam se jedu ćuftice od leblebije, janija sa leblebijom ili neko drugo jelo....
Kokos rolat da keksomKokos rolat da keksom
27. dec.
Napomena: Možete rolat dodatno da glazirate po želji, predlog je da otopite 100 gr. čokolade sa 1 s.k. arome pomorandže. Kokos rolat da keksom je gotov!...
Đuveč Prste da poližešĐuveč Prste da poližeš
14. feb.
Isecite meso na kockice i propržite. Dodajte luk, isečen na rebarca i šargarepu na kolutiće. Dodajte krompire, paradajz, začinei vino. Nakon što malo vri, dodajte iseckano suvo meso i masline. U đuvečaru sipajte malo...
Trouglovi prste da poližešTrouglovi prste da poližeš
30. avgust
2
Prethodno skuvamo sirup od šećera i vode i ostavljamo da se ohladi. Trouglove prelivamo u pelehu i ostavljamo 3-4 sata da upiju sirup, posle jedemo sa užitkom. Neka vam je slatko!...
Koje vino kada i uz šta se servira?Koje vino kada i uz šta se servira?
24. nov.
Belo vino Obična bela vina idu uz laganiju hranu: predjela, ribu sa sosom, majonezom, kavijarom, kuvanim i pečenim pticama, mozgom, jagnjećim roštiljem, pečurkama, burekom od tikvica, pohovanim karfiolom, pireom od...
Šta se dešava sa telom kada jedete grožđe?Šta se dešava sa telom kada jedete grožđe?
18. avgust
Slatko, sočno, neverovatno osvežavajuće i veoma zdravo, ovo sve je vezano za grožđe. Međutim, ovo voće ima izbiljne kontraindikacije. Grožđe je jedno od najukusnijeg i takođe popularnog voća u svetu. Koristi ovog prirodnog...
Šta se dešava sa telom kada jedemo ribizle?Šta se dešava sa telom kada jedemo ribizle?
09. okt.
Ribizla može da bude bela, crvena i crna. Najkorisnija je kada dostigne zrelost u julu. Onda je to skladište vitamina. Posebno je korisna za decu i najbolje se konzumira sveža. Za šta je dobra ribizla? Pomaže kod prehlade...
Sok od duda - kada i za šta pomaže?Sok od duda - kada i za šta pomaže?
26. jul
Kupine i maline su vrste voća, dobro poznate, sočne i omiljene od svih. Međutim, postoji još jedna voćka koja daje manje popularno voće, a ukršena je od maline i kupine. To je dud. Plod duda sadrži vredne materije,...
Šta se dešava sa kožom kada gubite težinu?Šta se dešava sa kožom kada gubite težinu?
16. nov.
Izgubiti višak kilograma je težnja mnogih ljudi. Kada je u pitanju rastanak sa značajnom količinom viška mase, na koži se javljaju vidljive promene. Opušta se jer postaje suvišna nakon što otopi masnoću koju je održavala...
Šta da jedete da biste ubili apetitŠta da jedete da biste ubili apetit
13. april
REzultat je da ne osećamo neophodnost da pojedemo nešto slatko. Nučite se da jedete po jednu jabuku ili krušku dnevno i brzo ćete ustanoviti da ne "sanjate" bombone ili čokolade....
Konzumiranje ovih namirnica će vas podmladiti 10 godinaKonzumiranje ovih namirnica će vas podmladiti 10 godina
21. jul
U današnje vreme svako želi da bude mlad i zdrav što je moguće duže, a za to zaslugu najviše imaju naši geni. Ali, i pravilna ishrana nije za zanemarivanje u borbi protiv starosti. Ispitivanja tvrde da postoji 9 namirnica...