Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Sveža voda za mršavljenje i detoksikacijuMožete piti u neograničenim količinama, čak i kao zamena za vodu.
Ima zasićujući i osvežavajući efekat....
24. jul
Kako se prave perlice šećera?Veoma često i pre svega u evropskim slatkišima primećuje se da se za posipanje određenog slatkiša, na primer milibrota, koriste šećerne perlice. Njihova priprema je jednostavna....
10. nov.
Pastrmka na roštilju sa marinadom - kako se pripremaJednostavan recept za pastrmku na žaru uz prethodno mariniranje.
Očistite ribu i operite je, a zatim je osušite.
Iseckajte ruzmarin.
Pomešajte maslac sa začinima da napravite marinadu....
07. avgust
Zeleno kiselo mleko za mršavljenje po receptu Petra DimkovaZeleno kiselo mleko je prijatnog balansiranog ukusa. Navedeni sastojci su za dve porcije.
Možete zameniti doručak ili večeru sa zelenim mlekom.
Preporučuje se svaki da u trajanju bar 20 dana da pijete koktel....
17. jul
Šta je surimi i za šta se koristi?Zemlja porekla surimija je Jugoistočna Azija. U prevodu sa japanskog, surimi znači mlevena i oprana riba. Prvi put je surimi npravljen u Japanu, pre oko hiljadu godina.
Sasvim je normalno da su surimi izmislili Japanci...
23. sep.
Šta je anardana i za šta se koristi?Jesen nas obično dočekuje prilično nepovoljnim vremenom, kišama i hladnoćom. Međutim, ovo je godišnje doba tokom kojeg se na tržištu nudi mnogo povrća i voća kojem se radujemo još od leta.
Takvo omiljeno jesenje voće je...
19. mart
Kako se konzumira laneno seme i za šta je korisnoNe može se uzimati kod pankeatitisa u teškom stadijumu....
04. jul
Laneno ulje - kako se konzumira i za šta je korisnoU dijetama za mršavljenje laneno ulje se uzima na prazan stomak. Ujutru pre jela, uzmite 2-3 kašike lanenog ulja, malo zagrejanog. Nakon 30 minuta popijte čašu hladne vode. Efekat ulja traje 24 sata....
03. feb.
Tiho mršavljenje – šta je to?Videćete, zahvaljujući tihom mršavljenju brzo će nestati osećaj primoranosti i stres....
20. feb.
Šta je Ramen i kako se pravi?Ramen je jedna od najpoznatijih japanskih supa sa nudlama na svetu.
U Japanu se kuva skoro svuda.
Ramen supa je vrlo zasitna, a zanimljivo je da postoji mnogo različitih varijacija.
Svaki region u zemlji ima svoje vrste...
23. maj
Šta je daifuku i kako se priprema?Daifuku ili daifuku moči je vrsta japanskog deserta koji se tradicionalno jede kao užina uz zeleni čaj.
To je vrsta malog, okruglog i mekog kolačića napravljenog od pirinčane paste. Najčešće se puni pastom od crvenog...
04. maj
Šta je račel i kako se pravi?Račel je jednostavno slatko od bundeve. Tipično je lokalnog porekla iz južne Bugarske. Takođe je poznat pod lokalnim nazivom petmez ili madžun. Račel su spremale bake, ali danas je ovo ukusno slatko iskušenje pomalo zaboravljeno...
22. maj
Šta je šarlan i kako se koristi?Zdrava ishrana hrabro probija put do stolova sve većeg dela ljudi. Dijete se zamenjuju kvalitetnim proizvodima čija je konzumacija zadovoljstvo za nepce i za organizam. U ovom pravcu razmišljanja relativno skoro je postao...
08. dec.
Kafa sa maslacem - kako se pravi i za šta je korisnaKafa se sprema i poslužuje na neverovatno mnogo načina i tradicija povezanih sa njom je izuzetno mnogo....
25. okt.
Ehinacea - sve prednosti i kako se uzimaEhinacea je cvetnica iz porodice glavočika i čest je sastojak lekova protiv prehlade.
Antimikrobna i antivirusna svojstva ehinacee mogu pomoći u lečenju brojnih stanja.
Postoji devet opšteprihvaćenih vrsta ehinacee...
06. maj
Šta je glazura (frosting) i kako se pravi?Frosting ili ajsing su sinonimi za isti koncept, koji takođe nazivamo glazura. Glazura je slatka kremasta masa od šećera i tečnosti, najčešće vode ili mleka. Ponekad se može obogatiti drugim sastojcima kao što su maslac...
24. feb.
Balzamiko redukcija - šta je i kako se pripremaBalzamiko redukcija je jedan od omiljenih začina velikog broja kulinara koji je imaju pod rukom u svom frižideru. Lako je napraviti balzamiko redukciju (balzamiko glazuru) u kući. Oduzima samo otprilike 15 minuta i mnogo...
01. jun
Leberkez - šta je to i kako se pravi?Mi ćemo vam ponuditi jedan od najvoljenijih recepata za bavarski leberkez koji se sprema prema klasičnom receptu....
05. jul
Kako da napravimo sprej od belog luka i za šta pomažeKoristi spreja od belog luka
Sprej od belog luka je veoma koristan za naš organizam, tako što on može da se primenjuje za:
1....
27. jul
Ružina voda - za šta je dobra i kako je koristiti?Pogledajte još:
- Kako napraviti domaću ružinu vodicu;
- Ružina voda sa cimetom i medom za mršavljenje...
31. januar
Kako se sprema boranijaPrezrela boranija se sporije sprema, nije mnogo sočna i dosta je žilava. Lako se može prepoznati mlada boranija - ima svetlozelenu boju i elastična je.
Pre nego što spremite boraniju, treba da je izbanširate....
27. sep.
Kako se pravi laneno jaje i za šta se koristiŠta je to laneno jaje? Ovo jaje je predodređeno za ljude koji su vegani, za one koji ne vole jaja, i za one koji vole slatkiše, ali su alergični na jaja.
Lanenim jajetom možete zameniti obična jaja u određenom receptu...
17. mart
Šta je resveratol i za šta je koristan?Osim toga mnogo brzo uspeva da spreči sve upale u telu. Znate da upale nisu neki bol - često one sa sobom nose i dosta problema, i ispostavilo se da je to samo jedan od mnogih problema....
25. dec.
Magična čorba za mršavljenjeZa đumbir svi znamo da je broj jedan u borbi sa kilogramima, takođe važi i za celer.
Pileće kosti sa mesom previvamo sa 1, 5 l vode i stavljamo na vatru da se kuva....
18. okt.