Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Da li je štetna instant kafaKao prednost instant kafe navodi se niska cena i brzinska priprema. Osnažuje i to je i njena prednost.
Međutim, štetnost instant kafe je mnogo veća od koristi....
06. januar
Da li je štetna instant kafa i kafa 3u1Pravi se uglavnom od šećera, glukoznog sirupa, biljnog ulja, instant kafe i proteina mleka.
U malim paketima, instant kafa ima veliku koncentraciju štetnih E konzervanasa....
08. mart
Instant kafa - za ili protivInstant kafa nije proizvod koji treba da se koristi svakodnevno, ističu poslednja medicinska istraživanja....
21. jul
Šta je kafa sa maslacem i kako se priprema?Kafa sa maslacem je najjednostavnija i najtradicionalnija vrsta kafe, koja se kombinuje sa maslacem. Danas, posebno u razvijenim zemljama kao što su Sjedinjene Države, Ujedinjeno Kraljevstvo i Kanada, naziv kafa sa maslacem...
07. maj
Kafa sa maslacem - kako se pravi i za šta je korisnaKafa je svetski poznat i omiljeno piće ljudi bilo kog uzrasta. Otkriće neverovatnog prirodnog dara datira iz III veka posle Hrista.
Tvrdi se da je pronalazač običan etiopski ovčar koji je primetio da kada njegove životinje...
25. okt.
Instant pirinač - šta treba da znamo?Instant pirinač je odgovarajući ako odlučite da idete na kampovanje....
27. dec.
Kafa Arabika - šta treba da znamo?Skoro svima nam je potrebno brzo buđenje ujutru i nalet energije, uz uživanje u šoljici aromatične kafe. Bilo u obliku espresa, kapučina, latea ili ledene kafe. Nezavisno od toga da li ste ga zasladili ili ste dodali...
25. jul
Kafa Robusta - šta treba da znamoTakođe se koristi za pravljenje većine vrsta instant kafe.
Međutim, ako želite da se brže probudite, i ako vam ne smeta gorak ukus kafe, idealna je za vas....
25. jul
Šta je resveratol i za šta je koristan?Resveratol je prirodno jedinjenje koje se nalazi u ljuskama grožđa, ali pošto se iz ljuspi ovog voća može izvuči bas mala količina, izvlači se sintetički - hemijski i biotehnološki.
Može se koristiti i kao dodatak...
25. dec.
Šta je amerikano kafa?Šta je Amerikano kafa?
Caffe Americano jeespreso koji se preliva vrelom vodom i može se napraviti na nekoliko različitih načina. Međutim, postoji više razloga zašto ovaj popularni napitak od espreso kafe ima američko ime...
07. dec.
Šta je švarc kafa?Šta u stvari predstavlja švarc kafa i da li je lakša od espresa?
Za razliku od espresa, kod kojeg se kafa dobija tako što mala količina pare i tople vode prolazi pod pritiskom kroz cediljku, kod švarc kafe, vrela voda...
08. nov.
Šta je teroar?U temama koj se tiču vina i proizvodnje vina često se govori o teroaru. Šta je teroar? Reč terroir bukvalno znači teren, ali ovaj pojam ne iscrpljuje njegov smisao. Za vino ovo je jedna koncepcija koja se sastoji od mnoštva...
22. nov.
Šta je Maća?Maća je visokokvalitetni japanski fino mleveni zeleni čaj sa vekovnom istorijom. Potiče iz večne zelene biljke Camellia Sinensis. Istorija nam govori da se pojavio pre više od 800 godina kada jedan monah-budista unosi eleksir...
01. okt.
Šta je solanin?Većina vas malo zna da svakodnevno unosi toksin solanin konzumirajući svoju omiljenu hranu. Svi konzumiramo povrće, ono je ukorenjeno u našoj ishrani.
Međutim, malo se govori o trovanju solaninom i kako pravilno skladištiti...
20. dec.
Šta je umami?Dugi niz godina postojala su četiri prepoznata osnovna ukusa: slatko, kiselo, slano i gorko. Umami, ili peti ukus, je relativno nedavno otkriće.
Zvanično definisan kao poseban ukus 1980-ih, umami je pravi delikates....
03. maj
Šta je GHI maslac i za šta je koristan?GHI maslac je je mlečna mast za kuvanje sa jedinstvenom aromom orašastih plodova. GHI maslac je popularan u svetu i najviše se koristi u indijskoj kuhinji. Poznat i kao pročišćeni maslac ili rafinisani maslac, pogodan je...
03. sep.
Šta je godži bobica i za šta je korisnaGodži bobice su plodovi biljke Licium barbarum. Ona raste pre svega u Aziji i Jugoistočnoj Evropi. Tvrdi se da je ovo hrana dugovečnosti, lepote, zdravlja i mladosti.
Sadržaj vitamina, minerala i aminokiselina u...
25. april
Da li je kafa bez kofeina korisna?Za mnoge ljude, kafa je jutarnji eliksir, koji daje energiju i vitalnost za početak dana. Konzumira se uglavnom zbog visokog sadržaja kofeina u njoj. Međutim, postoje ljudi koji više vole kafu bez njenog stimulativnog efekta...
02. dec.
KafaPrvi podaci o kafi su stari oko 1000 godina, a kafa kao tonizirajuća i korisna namirnica je poznata još vekovima unazad. Do danas je kafa sačuvala svoje mesto kao najpoznatiji i najviše konzumiran napitak, dok su prednosti...
03. avgust
Šta je to kratka kafa?U celom svetu ljudi piju kafu - ujutru, popodne, uveče. U italiji piju čak i po 10 kafa na dan, ali tamo piju kratku kafu. Postoji tvrdnja da je kafa jača, što je kraća. Ali ta tvrdnja je potpuno netačna.
U suštini, potpuno...
18. jun
Šta je metoda konfi?Danas postoji mnogo načina za konzerviranje hrane koji mogu da je sačuvaju dugo nakon njenog spremanja. Današnja dostignuća kulinarstva u tom smislu su plod mnogih pokušaja započetik još u dubokoj drevnosti.
Tokom vekova...
30. april
Šta je limunska kiselina?Limunska kiselina je slaba organska kiselina koja se nalazi u velikom broju voća i povrća. Koristi se kao aditiv i konzervans u mnogim namirnicama.
Limunska kiselina je prirodna komponenta voća i voćnih sokova. Najznačajnije...
02. april
Šta je ovo-vegetarijanac?Ovo-vegetarijanac je osoba koja ne jede meso ili mlečne proizvode, ali jede jaja i proizvode od jaja. Ova vrsta vegetarijanaca ne jede mlečne proizvode uključujući mleko, sir ili maslac. Reč "ovo" potiče od latinske reči...
28. feb.
Šta je to branč?Branč postaje sve popularniji preko vikenda u našoj zemlji.
Odakle potiče ovaj naziv?
Branč je kombinacija breakfast (doručak) i lunch (ručak), tj. doručko-ručak. Ova reč je pozajmljenica i njenom domovinom smatra...
09. okt.
Šta je to poširanje?Kulinarske emisije i blogovi su sve više popularniji. Već postoje i kanali posvećeni hrani i načinima spremanja hrane, a na internetu možete naći razne kulinarske recepte i savete - od kuvanja pasulja do pravljenja...
15. mart