Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Ratatuj konfi sa čilijemRatatuj konfi sa čilijem
18. januar
Još bolje da jedete ratatuj konfi sledećef dana hladan - veoma je ukusan....
Pačiji bataci konfi sa sosom od pomorandžePačiji bataci konfi sa sosom od pomorandže
20. nov.
Pačeće batake konfi stavite u rernu zagrejanu na 200 stepeni sa malo masti i prelijte ostatkom soka od pomorandže. Preko njih poređajte isečene korice pomorandže....
Pačiji bataci konfi sa karamelizovanim kruškama i krompiromPačiji bataci konfi sa karamelizovanim kruškama i krompirom
09. maj
Obični pačiji bataci konfi se prodaje u konzervi ili vakumiran. Obavezno imaju sloj pačije masti koja ih konzerviše....
Pačiji bataci konfi sa belim pasuljem i kobasicomPačiji bataci konfi sa belim pasuljem i kobasicom
30. mart
Izvadite pačije batake iz masti u kojoj su bili konzervisani prema metodi konfi, i odvojte 50 g od nje za naše jelo. Ostalu koristite za prirpemu ukusnih krompirića, supa ili drugih jela. 2....
Pačiji batak konfi sa mandarinama i sosom od borovnicePačiji batak konfi sa mandarinama i sosom od borovnice
16. januar
Predstavljamo vam recept sa gotovim pačećim batacima po metodi konfi....
Šta je resveratol i za šta je koristan?Šta je resveratol i za šta je koristan?
25. dec.
Resveratol je prirodno jedinjenje koje se nalazi u ljuskama grožđa, ali pošto se iz ljuspi ovog voća može izvuči bas mala količina, izvlači se sintetički - hemijski i biotehnološki. Može se koristiti i kao dodatak...
Šta je teroar?Šta je teroar?
22. nov.
U temama koj se tiču vina i proizvodnje vina često se govori o teroaru. Šta je teroar? Reč terroir bukvalno znači teren, ali ovaj pojam ne iscrpljuje njegov smisao. Za vino ovo je jedna koncepcija koja se sastoji od mnoštva...
Šta je solanin?Šta je solanin?
20. dec.
Većina vas malo zna da svakodnevno unosi toksin solanin konzumirajući svoju omiljenu hranu. Svi konzumiramo povrće, ono je ukorenjeno u našoj ishrani. Međutim, malo se govori o trovanju solaninom i kako pravilno skladištiti...
Šta je umami?Šta je umami?
03. maj
Dugi niz godina postojala su četiri prepoznata osnovna ukusa: slatko, kiselo, slano i gorko. Umami, ili peti ukus, je relativno nedavno otkriće. Zvanično definisan kao poseban ukus 1980-ih, umami je pravi delikates....
Šta je Maća?Šta je Maća?
01. okt.
Maća je visokokvalitetni japanski fino mleveni zeleni čaj sa vekovnom istorijom. Potiče iz večne zelene biljke Camellia Sinensis. Istorija nam govori da se pojavio pre više od 800 godina kada jedan monah-budista unosi eleksir...
Limunovi konfiLimunovi konfi
22. januar
Limunove konfi možete koristiti za marokansku i indijsku kuhinju, možete ih dodati u bilo koja jela, piletinu, pirinač, ribu i morske plodove. Namenjeni su kuhinjskoj obradi ali se mogu i direktno konzumirati....
Paradajz konfiParadajz konfi
21. okt.
Zalijte maslinovim uljem u kom je pečen i čuvajte u frižideru do 2 nedelje. Paradajz konfi je čudesan!...
Šta je GHI maslac i za šta je koristan?Šta je GHI maslac i za šta je koristan?
03. sep.
GHI maslac je je mlečna mast za kuvanje sa jedinstvenom aromom orašastih plodova. GHI maslac je popularan u svetu i najviše se koristi u indijskoj kuhinji. Poznat i kao pročišćeni maslac ili rafinisani maslac, pogodan je...
Šta je godži bobica i za šta je korisnaŠta je godži bobica i za šta je korisna
25. april
Godži bobice su plodovi biljke Licium barbarum. Ona raste pre svega u Aziji i Jugoistočnoj Evropi. Tvrdi se da je ovo hrana dugovečnosti, lepote, zdravlja i mladosti. Sadržaj vitamina, minerala i aminokiselina u...
Rizi je biziRizi je bizi
08. jul
Rizi je bizi se servira toplo!...
Šta je limunska kiselina?Šta je limunska kiselina?
02. april
Limunska kiselina je slaba organska kiselina koja se nalazi u velikom broju voća i povrća. Koristi se kao aditiv i konzervans u mnogim namirnicama. Limunska kiselina je prirodna komponenta voća i voćnih sokova. Najznačajnije...
Šta je ovo-vegetarijanac?Šta je ovo-vegetarijanac?
28. feb.
Ovo-vegetarijanac je osoba koja ne jede meso ili mlečne proizvode, ali jede jaja i proizvode od jaja. Ova vrsta vegetarijanaca ne jede mlečne proizvode uključujući mleko, sir ili maslac. Reč "ovo" potiče od latinske reči...
Šta je UHT mleko?Šta je UHT mleko?
14. mart
Ultrapasterizacija mleka (UHT) je savremena metoda prerade i čuvanja ovog korisnog proizvoda. To je efikasnija i „nežnija“ metoda od pasterizacije ili kuvanja....
Šta je voćno povrće?Šta je voćno povrće?
11. nov.
U botanici se veruje da je definicija „povrće” krajnje netačna i da zapravo ne postoji. Postoje plodovi i jestivi delovi biljaka u kojima se akumuliraju rezervne hranljive materije. Međutim, ljudski um deli biljke na...
Šta je to poširanje?Šta je to poširanje?
15. mart
Kulinarske emisije i blogovi su sve više popularniji. Već postoje i kanali posvećeni hrani i načinima spremanja hrane, a na internetu možete naći razne kulinarske recepte i savete - od kuvanja pasulja do pravljenja...
Šta je to branč?Šta je to branč?
09. okt.
Branč postaje sve popularniji preko vikenda u našoj zemlji. Odakle potiče ovaj naziv? Branč je kombinacija breakfast (doručak) i lunch (ručak), tj. doručko-ručak. Ova reč je pozajmljenica i njenom domovinom smatra...
Pačiji želuci konfiPačiji želuci konfi
18. mart
Pačiji želuci konfi su idealan dodatak salatama, kao raskošno meze ili dodatak supama....
Pileći batak konfiPileći batak konfi
29. maj
Na kraju sklanjamo foliju i zapečemo pileći batak konfi....
Šta je Akai bobica (Acai berry) i za šta je dobra?Šta je Akai bobica (Acai berry) i za šta je dobra?
09. dec.
Svi su čuli za godži bobicu i njene zdravstvene koristi. Mnogi je koriste za razne zdravstvene tegobe i za podizanje tonusa organizma. Akai bobica nije toliko poznata kao godži bobica, ali nije ništa manje efikasna...
Šta je anardana i za šta se koristi?Šta je anardana i za šta se koristi?
19. mart
Jesen nas obično dočekuje prilično nepovoljnim vremenom, kišama i hladnoćom. Međutim, ovo je godišnje doba tokom kojeg se na tržištu nudi mnogo povrća i voća kojem se radujemo još od leta. Takvo omiljeno jesenje voće je...