Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Zbog čega se stavlja aspirin u turšiju?Većina ljudi sa ovih prostora su tradicionalisti u pogledu jela koja konzumiraju. Svi se sećaju ukusa bakine turšije koju su jeli kao deca. Tradicija je u generacijama koje prenose ove recepte i u budućnosti će teško...
08. januar
Kako se pravi dresing za salatu?Mlečni sos sa belim lukom se priprema na sledeći način. Potrebno vam je 1 kiselo mleko, 1 kašika pavlake, 3 kašike majoneza, sok od pola limuna, 2 čena belog luka i so po želji....
02. maj
Ako želiš da smršaš, nemoj ovo da stavljaš u salatuTreba da se ima u vidu da nije svaka salata dijetična. Ako stavite u tanjir paradajz, rukolu, ajzberg i druge zeleniše sigurno će vam salata biti niskokalorična i korisna....
23. jul
E321 - gde se stavlja i potencijalne štete od njegaE321 je skraćenica iza koje se krije supstanca butil hidroksi toluen. Široj javnosti ova supstanca je nepoznata kao celina, ali je praktično svi koristimo jer je dodatak ishrani sa veoma snažnom primenom.
Na mnogim...
08. mart
Salata se kelerabom i ceđenim kiselim mlekomKelerabu oljuštimo i sečemo na kockice. Prelivamo sokom od limuna i posolimo. Odstoji 15 minuta.
Izgnječimo beli luk. Dodajemo kiselo mleko i mentu. Ovom smesom prelivamo kockice kelerabe.
Prilikom serviranja posipamo...
29. dec.
Šta je surimi i za šta se koristi?U početku su Japanci od surimija pravili tradicionalne kuglice ili male salame, koje su nosile naziv - kamaboko. Do danas pravljenje kamboka predstavlja viši stepen u kulinarskoj umetnosti Japana....
23. sep.
Šta je anardana i za šta se koristi?Anardana se dodaje u razne salate, posebno u krompir salatu i one od leblebija. Da ne zaboravimo i hlebove, kao i slatkiše....
19. mart
Salata od zelene salate i tunjevineZelenu salatu možete da isečete ili iskidate u posudu.
U nju se dodaju kukuruz i tunjevina. Isecite luk na sitno.
Začinite sokom od limuna, solju i maslinovim uljem....
02. sep.
Šta je mlečno testo i za šta se koristi?Mlečno testo je testo je umešeno sa mlekom. Služi za pravljenje:
- hleba;
- pogača;
- mekika;
- testa za picu;
- krofnica i dr....
04. januar
Šta da spremimo sa zelenom salatom?Nemojte propustiti da servirate i mlečni sos uz sarme od zelene salate.
Prolećna pita sa zelenom salatom
Pita sa zelenim nadevom uvek je iskušavajuć predlog....
02. sep.
Šta se dešava sa vašim telom kada se prejedete?U periodu prejedanja naravno da moramo obratiti pažnju na štetne posledice koje prekomerno konzumiranje hrane ima po naše telo. Zato, pre nego što posegnete za još jednim zalogajem, informišite se šta se dešava sa vašim...
09. april
Salata od zelene salate i divljeg lukaNapravite dresing od maslinovog ulja, blasamiko sirćeta i začinite zelenu salatu pre serviranja.
Salata od zelene salate i divljeg luka je gotova....
10. dec.
Salata od zelene salate i kiselog mlekaSalata sa zelenom salatom i kiselim mlekom je spremna....
15. nov.
Koji začin se za šta koristi?Anis
Koristi se u kuvanju govedine, kuvanoj ribi, pečenom krompiru, kuvanoj šargarepi, mlečnim salatama, kupus salati, voćnim salatama, hlebu, kolačima, slatkišima i pićima....
25. nov.
Kako se pravi laneno jaje i za šta se koristiŠta je to laneno jaje? Ovo jaje je predodređeno za ljude koji su vegani, za one koji ne vole jaja, i za one koji vole slatkiše, ali su alergični na jaja.
Lanenim jajetom možete zameniti obična jaja u određenom receptu...
17. mart
Šta je Ramen i kako se pravi?Ramen je jedna od najpoznatijih japanskih supa sa nudlama na svetu.
U Japanu se kuva skoro svuda.
Ramen supa je vrlo zasitna, a zanimljivo je da postoji mnogo različitih varijacija.
Svaki region u zemlji ima svoje vrste...
23. maj
Šta je daifuku i kako se priprema?Daifuku ili daifuku moči je vrsta japanskog deserta koji se tradicionalno jede kao užina uz zeleni čaj.
To je vrsta malog, okruglog i mekog kolačića napravljenog od pirinčane paste. Najčešće se puni pastom od crvenog...
04. maj
Šta je galaktoza i gde se nalaziTo je običan mlečni šećer. Neophodan je za puno funkcionisanje našeg organizma, a koristi se i u medicini i mikrobiologiji.
Galaktoza je monosaharid koji se vrlo često javlja u prirodi....
23. januar
Šta je račel i kako se pravi?Račel je jednostavno slatko od bundeve. Tipično je lokalnog porekla iz južne Bugarske. Takođe je poznat pod lokalnim nazivom petmez ili madžun. Račel su spremale bake, ali danas je ovo ukusno slatko iskušenje pomalo zaboravljeno...
22. maj
Koje biljno mleko se za šta koristi?Kokosovo mleko je među najboljim alternativama mlečnih proizvoda, s obzirom da je kremasto i može da bude lagano umućeno bez dodatnih napora....
09. okt.
Šta je šarlan i kako se koristi?Njime možete da začinite salate, da ga uključite u dresinge i sosove. Preporučuje se dodavanje u hranu koja je prošla termičku obradu nakon što se ohladi....
08. dec.
Salata u slojevimaOva salata ima mnogo prostora za improvizacije uz korišćenje drugih namirnica....
26. mart
Salata u čaši/undefined Poređamo sve sastojke po redu - sitan sir, kukuruz, isečeni paradajz, dimljenu ćuretinu, mrvljeni sir (nije važno kakav je red, tako su na slici).
Posipamo solju, suvim peršunom, prelivamo maslinovim uljem i...
30. mart
Salata u papriciZelene paprike (3 komada) se pune gusto smesom. Iseku se na debele kriške i poređaju se u porcije u tanjire.
Salata u paprici se servira odmah.
Prijatno!...
06. avgust
3 stvari koje se dešavaju kada prestanete da jedete mlečne proizvodeOna je smršala
Dina je skinula oko 5 kg kada je prestala da jede mlečne proizvode....
23. jul