Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest


Gotovu pitu poprskajte sa malo vode i pokrijte krpom.
Pogledajte i kako se prave razvlačene kore i prelivena pita....

Namazala sam je odozgo sa onim što je ostalo po zidovima posude od nadeva....

Kada je gotova, posipite je mlakom vodom i pitu sa lukom, mlevenim mesom i paradajzom uvijte krpom na 8-10 minuta....

Turska pita sa mlevenim mesom i prazilukom će se dopasti svakom ljubitelju bureka....

Rasporedite kore za pitu i preko dve po dve rasporedite od nadeva sa mlevenim mesom i mrvljenim sirom. Ovde možete staviti malo ulja.
4....

Na zagrejanom ulju dinstajte luk i mleveno meso dok mleveno meso ne postane mrvičasto. Dodajte paradajz i začine, sklonite smesu sa vatre....

1

Prvo pomešajte kiselo mleko sa sodom dok se ne zapeni.
Dodajte jaja sa masnoćom i ponovo umutite.
Koristim žicu, a ne mikser....

Nakon toga pita se posipa uljem i seče se.
Preliva se smesom od umućenih jaja, kiselog mleka sa ugašenom sodom u njemu, piva i brašna....
Rejting
3
Ukupno glasalo: 2
50
40
32
20
10
Oceni: