Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest


Ovaj šaran na žaru je jedinstvena poslastica - samo pronađite šarana koji nije uzgojen na principu brojlera sa granulama!...

Ugrejte ulje u dubokom tiganju i pržite komade šarana na ne mnogo jakoj ringli, zato što prezle brzo zagore nego brašno....

Krompir se skuva, oljušti se i izgnječi viljuškom. Začinjavamo solju i biberom. Oblikuje se kao riba u tanjiru....

Riba se očisti dobro i iseče na parčiće.
Posoli se i ostavlja se da odstoji oko sat....

Očistimo šarana i sklanjamo mu leđnu kost.
Isečemo na sitno luk i zapržimo ga u ulju i maslacu....

Očišćenog šarana sečemo na porcije.
Gotove porcije stavljamo u marinadu da se začine....

Šarana prekrijte velikim listovima kupusa i stavite ga da se peče na visokoj temperaturi. S vremena na vreme dolivajte malo vode....

, Tako će šaran biti ukusniji, umesto da se prži sa uljem;
- Ostavite svaki komad isprženog šarana da se ocedi od viška masnoće na papirnom ubrusu...

Važno je i kako se seče krompir.
Što je tanje nasečen krompir, bolje će se pržiti....
Rejting
5
Ukupno glasalo: 2
52
40
30
20
10
Oceni: