Bonapeti.rs»Odabrane Kolekcije»Pohovane Tikvice sa Jajima i Brašnom
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest


Tikvice se iseku na tanke kriške. Šunka i kačkavalj takođe. Od brašna i jaja se pravi gusta kaša....

Potopite lente tikvica u belo brašno, nakon toga u smesu od jaja i na kraju u smesu sa prezlama....

Potopite u brašno, posle u umućena jaja i ispržite dok ne postane zlatasto sa obe strane....

Poslužite tikvice prelivene sosom i seckanom mirođijom ili peršunom.
Pohovane tikvice sa paradajz sosom su veoma ukusne....

Tikvice operemo i isečemo na krugove.
U posudu stavljamo brašno i pomešamo sa malo soli....

Jedan kolut tikvice uvaljajte u brašno, pa zatim u jaja i stavite da se prži dok ne porumeni....

Isečem tikvice na kolutove, debele dva centimetra. Stavljam ih u posudu i solim blago. Ostavljam ih sa strane 10 minuta da se ocede....

Pritisnite tikvice blago da se zalepe, nakon toga ih potopite redom u brašno, u dva jaja prethodno umućena i na kraju u prezle....

Kašikom uzimati smesu i staviti je vrelo ulje, pa pržiti sa obe strane.
Pržene pohovane tikvice sa susamom i lanom stavljati na ubruse....

Ne koristite kačkavalj, razliva se od pohovanih tikvica sa parmezanom i rerni i lepi se!...
Rejting
3
Ukupno glasalo: 2
50
40
32
20
10
Oceni: