Posna kukuruzna pogača

Tanja RadmanovacTanja Radmanovac
Džedaj
2k
36
11
314
04/07/2018
"Posna i ukusna - jer tako volimo da pravimo "
Priprema30 min.
Kuvanje35 min.
Ukupno65 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano4 467
  • Pregledi tokom meseca191
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • kukuruzno brašno - 2 šolje od 200 g
  • brašno - 2.5 šolje, belo
  • ulje - 8 kašia
  • sirće - 2 kašičice
  • soda bikarbona - 1 i 1/2 kašičice
  • prašak za pecivo - 1/2 kašičice
  • so - 1 kašičica, ravna
  • mlaka voda - 300 ml
  • semenke suncokreta - 3 kašike
  • čubar - za posipanje
  • ulje - za premazivanje
* merne jedinice
Pogača sa Sodom

Način pripreme

U tavi pomešajte kukuruzno i belo brašno. U sredini napravite udubljenje, pa u njega sipajte mlaku vodu, ulje i so. Posebno pomešajte sodu i prašak za pecivo sa sirćetom, dok ne odstoje u njemu.

Dodajte ih u udubljenje, pa viljuškom mešajte sastojke. Sipajte na površinu sve, koju ste prethodno posipali brašnom, dodajte sirove semenke suncokreta, pa zamesite srednje meko testo, koje se ne lepi.

Neka odstoji 10 minuta. Rukama napravite okruglu pogaču i stavite je na papir za pečenje, koji ste prethodno posipali kukuruznim brašnom.

Preko premažite pogaču uljem i viljuškm napravite šare. Posipajte preko 2 prstohvata izmrvljenog čubra i pecite u zagrejanoj rerni oko 35 minuta na 180 stepeni.

Izvadite na rešetku, pa malo poprskajte vodom i pokrijte krpom, pa neka odstoji 5-10 minuta.

Jedite pogaču toplu sa šarenom solju.

Veoma je ukusna.

Prijatno!

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar