Način pripreme
U tavi pomešajte kukuruzno i belo brašno. U sredini napravite udubljenje, pa u njega sipajte mlaku vodu, ulje i so. Posebno pomešajte sodu i prašak za pecivo sa sirćetom, dok ne odstoje u njemu.
Dodajte ih u udubljenje, pa viljuškom mešajte sastojke. Sipajte na površinu sve, koju ste prethodno posipali brašnom, dodajte sirove semenke suncokreta, pa zamesite srednje meko testo, koje se ne lepi.
Neka odstoji 10 minuta. Rukama napravite okruglu pogaču i stavite je na papir za pečenje, koji ste prethodno posipali kukuruznim brašnom.
Preko premažite pogaču uljem i viljuškm napravite šare. Posipajte preko 2 prstohvata izmrvljenog čubra i pecite u zagrejanoj rerni oko 35 minuta na 180 stepeni.
Izvadite na rešetku, pa malo poprskajte vodom i pokrijte krpom, pa neka odstoji 5-10 minuta.
Jedite pogaču toplu sa šarenom solju.
Veoma je ukusna.
Prijatno!