Pačiji batak sa pikantnom koricom

05/07/2018
"Važno je da je meso sočno, a korica pikantna "
Priprema15 min.
Kuvanje90 min.
Ukupno105 min.
Porcije3
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano222
  • Pregledi tokom meseca5
  • Pregledi tokom sedmice2
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • pačiji batak - oko 1.5 kg
  • pomorandže - 1 komada
  • majčina dušica - grančice (suva)
  • miks bibera - 1/2 kašičice (mleven)
  • so - 1 ravna supena kašika
  • izvorna voda - 1/2 litre
  • viski - 25 ml
  • senf - na vrh jedne kašičice
* merne jedinice

Način pripreme

Pažljivo očistimo pačije batake od peruški uz pomoć pincete.

Gorionikom ga ošurimo i dobro operemo. Ostavljamo da se ocedi od vode.

U jednoj posudi pomešamo so, miks bibera (sveže samleven), mali izmrvljene majčine dušice, viski, senf i promešamo.

Namažemo ceo batak ovom smesom.

Oljuštimo pomorandže. Podelimo jednu na dve polovine i stavljamo u unutrašnjost bataka.

Stavljamo batak u duboki pleh sa poklopcem (ako nemate koristite debelu aluminijumsku foliju). Odozo poređamo kriške pomorandže i posipamo grančicama majčine dušice.

Sipamo 1/2 litre izvorske vode, stavljamo poklopac i stavljamo u rernu na oko sat i po. S vremena na vreme vadimo i prelivamo dobijeim aromatičnim sosom iz pečenja.

Dobijamo aromatičan batak sa interesantnom pikantnom koricom.

Dobijenu pačiju mast možemo procediti i čuvati u tegli za kuvanje.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar