Musaka sa želucima, džigericama i pirinčem

08/07/2018
"Top predlog za jelo danas - aromatična musaka sa želucima, džigericama i pirinčem, koju vam preporučujemo da ukrasite sa malo kiselog mleka "
Priprema20 min.
Kuvanje60 min.
Ukupno80 min.
Porcije6
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano57
  • Pregledi tokom meseca1
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Pileće džigerice i želuce operite, očistite i skuvajte u posoljenoj vodi.

Mladi luk i šargarepu očistite i sitno isecite, nakon toga izdinstajte u plehu u kome ćete kuvati, sa malo masti i vode.

Kad omekša, u njega dodajte opran i isečen kiseljak. Kad promeni boju, dodajte oprani pirinač. Sipajte pola šolje vode, so i biber. Sve lepo promešajte.

Kad piranač nabubri dodajte pileće iznutrice isečene na komade srednje veličine, sipajte još četiri šolje vode i jelo stavite da se peče na 200 stepeni.

Pre nego što bude gotovo, prelijte prelivom pripremljenim od umućenog jajaeta sa kiselim mlekom, brašnom i sodom.

Vratite ponovo u rernu i pecite dok ne dobije lepu boju.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar