Način pripreme
Bliži se svetsko prvenstvo u fudbalu! Serviram vam ovo meze, koje je žedno ledeno-hladnog piva.
Dobro operemo krompir i stavljamo ga u vrelu posoljenu vodu. Blanširamo ih 5-7 minuta. Ocedimo ih iz vode i ostavljamo da se ohlade, ne ljutšimo ih.
Isečemo čorizo i čeri paradajz na kockcie srednje veličine. Čedar sečemo na tanke ivice.
Odsečemo poklopac od krompira. Izvadimo unutrašnjost, ostavljamo oko 1 1/2 cm do kore.
1/2 izgnječenog krompira pomešamo sa čorizom, paradajzom, origanom i začinimo solju ako je potrebno.
Odozgo poređamo zrna kukuruza. Stavljamo slajs pršute, kuglu bejbi mocarele i ivice čedar sira za boju i ukus.
Posipamo svežim bosiljkom.
Pečemo u prethodno ugrejanoj rerni 7 minuta.
Božanstveno ukusno predjelo, dodatak ili pivsko meze.