Način pripreme
Prosejte brašno, dodajte so i mešajte, napravite udubljenje. Siapajte kvasac u njega i dodajte umućena belanca, ulje, šećer, kiselo mleko i ugrejano sveže mleko, zamesite meko testo.
Namažite posudu sa malo ulja, stavite testo i uvijte ga u streč foliju, ostavite da se udvostruči.
Premesite nadošlo testo, od njega otkinite 7 loptice iste veličine, veličine jajeta. Preostalo testo podelite na tri jednaka dela. Na papiru za pečenje razvucite prvu od tri lopte na tanku koru, nožem za picu podelite na 6 troulova, namažite ih rastopljenim maslacem.
U sredinu svakog trougla stavite prvu od sedam loptica i uvijte od oštrije strane trougla (pogledajte slike da bi vam bilo jasnije).
Razvucite druge dve veće lopte na okrugle kore, zalepite ih maslacem po sredini, podelite ih na 6 trouglova, a na trouglovima napravite prorez u sredini.
Uvijte svaki trougao tri puta kroz prorez, otvorite ih i stavite na svaku loptu (pogledajte slike u galeriji).
Poslednju od sedam loptica namažite umućenim belancem, pospite susamom i uvaljajte sa strane u seme maka, stavite je u sredinu.
Pogaču namažite belancem i pospite susamom samo loptice, donji deo pospite semenom maka da dobijete cvet.
Stavite pogaču u hladnu rernu i ukljućite na 180 stepeni, pecite dok ne bude gotovo oko 30-35 minuta.