Bonapeti.rs»Recepti»Supe»Čorbe»Kurban-čorba»Jagnjeća kurban čorba sa iznutricama

Jagnjeća kurban čorba sa iznutricama

ažurirano:
Rusiana MihailovaRusiana Mihailova
Pomoćnik kuvara
7427396
Jagnjeća kurban čorba sa iznutricama
Fotografije: Sia Ribagina
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
40 min.
Ukupno
40 min.
Porcije
89
"U sezoni jagnjetine ova neverovatno ukusna i jednostavna jagnjeća čorba je radost za svaku trpezu!"

Potrebni sastojci

  • jagnjeća leđa - 1 pakovanje (kosti)
  • jagnjeće iznutrice - 500 g
  • luk - 1 glavica
  • celer - 100 g
  • šargarepa - 1 komad
  • beli luk - 1 čen
  • ljute paprike - 1 komad, suva
  • pirinač - 1/2 šolje
  • paradajz pire - 1 supena kašika
  • maslac - 2 supene kašike, kravlji
  • nana - 1 veza
  • peršun - 1/2 veze
  • brašno - 1 supena kašika
  • jaja - 1 komad
  • so
  • biber - po ukusu
* merne jedinice

Način pripreme

Skuvajte jagnjetinu i jagnjeće iznutrice, odvojite od kostiju i procedite bujon. Iznutrice isecite na kockcie, a meso iskidajte.

Luk, šargarepu i celer isecite na kockice, a beli luk sitno.

Propržite zajedno sa ljutom paprikom u ugrejanom maslacu i ulju. Dodajte brašno i paradajz pire. Kratko pržite.

Postepeno dodajte bujon i ostavite da se krčka. Dodajte meso, iznutrice i pirinač. Ostavite na tihoj vatri dok se pirinač ne skuva.

Jaje dobro umutite i dodajte lagano u supu, kroz cediljku. Treba da se stvore froncle od jajeta, to je takozvana presečena zaprška.

Skinite kurban čorbu sa vatre i začinite solju i biberom po ukusu.

Pospite iseckanim svežim peršunom i nanom i servirajte.

Jagnjeća kurban čorba sa iznutricama je gotova.

Ako vam se sviđa recept, probajte i naše recepte za jagnjeću čorbu od iznutruca ili jagnjeću čorbu sa jagnjećom glavicom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: