bonapeti.rs»Recepti»Supe»Čorbe»Kurban-čorba»Jagnjeća kurban čorba

Jagnjeća kurban čorba

Jagnjeća kurban čorba
14/07/2018
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema40 min.
Ukupno40 min.
Porcije89
"Jagnjetina obavezno mora da prisustvuje na uskršnjoj trpezi, ali niko nije rekao da treba obavezno da se priprema pečena jagnjeća plećka. Iznenadite bližnje sa ukusnom i pitkom jagnjećom kurban čorbom"

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Skuvajte jagnjetinu i jagnjeće iznutrice, odvojite od kostiju i procedite bujon. Iznutrice isecite na kockcie, a meso iskidajte. Luk, šargarepu i celer isecite na kockice, a beli luk sitno.

Propržite zajedno sa ljutom paprikom u ugrejanom maslacu i ulju. Dodajte brašno i paradajz pire. Kratko pržite.

Postepeno dodajte bujon i ostavite da se krčka. Dodajte meso, iznutrice i pirinač. Ostavite na tihoj vatri dok se pirinač ne skuva.

Jaje dobro umutite i dodajte lagano u supu, kroz cediljku. Treba da se stvore froncle od jajeta, to je takozvana presečena zaprška. Skinite supu sa vatre i začinite solju i biberom po ukusu.

Pospite iseckanim svežim peršunom i nanaom i servirajte.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni: