Način pripreme
Prvo pređite na mariniranje kolenice. Biće vam potrebna jedna noć za mariniranje.
Istucajte lovorove listove u avanu. Dodajte korijander, zrna crnog bibera i istucajte i njih.
U začine dodajte i glavicu oljuštenog belog luka i sve sameljite u kašu.
Dobro posušite kolenicu i naseckajte kožu na kvadratiće - to će lakše upiti začine i istopiće se masnoća.
Sa tako dobijenom pastom od začina namažite kolenicu, podignite kožu od mesa nožem i ispod ubacite pastu od belog luka.
Ostavite kolenicu da se marinira na jednu noć.
Kiseli kupus sitno naseckajte. Pomešajte sa uljem i dimljenom alevom paprikom. Sušeni paradajz na kratko namočite u vrućoj vodi, ocedite i dodajte u kupus.
U odgovarajuću duboku šerpu stavite na dno mariniranu kolenicu, svuda stavite kiselim kupus i sušeni paradajz. Dospite sok od kiselog kupusa, stavite lovorove listove, pokrijte aluminijumskom folijom i stavite jelo da se peče.
U početku pecite na visokoj temperaturi, posle smanjite na umerenu vatru /otprilike dva sata/, na kraju skinite foliju i pecite dok se ne dobije željena boja.
Pogledajte još kako od otkostimo kolenicu, kao i koliko dugo treba da pečemo kolenicu.