Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Svinjetina»Pečena svinjetina»Marinirana kolenica sa kiselim kupusom i sušenim paradajzom

Marinirana kolenica sa kiselim kupusom i sušenim paradajzom

Nevena Blajeva IvanovaNevena Blajeva Ivanova
Pomoćnik kuvara
16236831
Marinirana kolenica sa kiselim kupusom i sušenim paradajzom
Fotografije: Nevena Blajeva Ivanova
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
120 min.
Ukupno
150 min.
Porcije
6
"porcija marinirane kolenice sa kiselim kupusom? A dodatno?"

Potrebni sastojci

  • glavica kiselog kupusa - 1 komad
  • sušeni paradajz - 10 komada
  • dimljena aleva paprika - 1 kašičica
  • ulje - 3 supene kašike
  • za mariniranje
  • zadnja kolenica - 1 komad
  • lovorov list - 2 komada
  • korijander - 1 kašičica, semenke
  • crni biber - 5 zrna
  • so - po ukusu
  • beli luk - 1 glavica
* merne jedinice

Način pripreme

Prvo pređite na mariniranje kolenice. Biće vam potrebna jedna noć za mariniranje.

Istucajte lovorove listove u avanu. Dodajte korijander, zrna crnog bibera i istucajte i njih.

U začine dodajte i glavicu oljuštenog belog luka i sve sameljite u kašu.

Dobro posušite kolenicu i naseckajte kožu na kvadratiće - to će lakše upiti začine i istopiće se masnoća.

Sa tako dobijenom pastom od začina namažite kolenicu, podignite kožu od mesa nožem i ispod ubacite pastu od belog luka.

Ostavite kolenicu da se marinira na jednu noć.

Kiseli kupus sitno naseckajte. Pomešajte sa uljem i dimljenom alevom paprikom. Sušeni paradajz na kratko namočite u vrućoj vodi, ocedite i dodajte u kupus.

U odgovarajuću duboku šerpu stavite na dno mariniranu kolenicu, svuda stavite kiselim kupus i sušeni paradajz. Dospite sok od kiselog kupusa, stavite lovorove listove, pokrijte aluminijumskom folijom i stavite jelo da se peče.

U početku pecite na visokoj temperaturi, posle smanjite na umerenu vatru /otprilike dva sata/, na kraju skinite foliju i pecite dok se ne dobije željena boja.

Pogledajte još kako od otkostimo kolenicu, kao i koliko dugo treba da pečemo kolenicu.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: