Čokoladni sladoled sa maskarpone sirom

Tanja RadmanovacTanja RadmanovacНовак56
20/07/2018
"Ako treba da stavite sreću u jedan tanjir, preporučujemo vam Čokoladni sladoled sa maskarpone sirom "
Priprema10 min.
Ukupno10 min.
Porcije3
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano251
  • Pregledi tokom meseca1
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • maskarpone - 200 g
  • pavlaka za kuvanje - 250 g, tečna, nezaslađena, ohlađena
  • kiselo mleko - 3 kašike, ceđeno
  • kakao - 3 kašike, u prahu, 100%
  • šećer u prahu - 80 - 90 g
  • maline - 4 - 5 komada, zamrznute
  • menta - listići, sveži, za ukras
* merne jedinice

Način pripreme

Mutite pavlaku dok ne dobijete gladak krem, nemojte preterivati sa mućenjem, budući da postoji opasnost da se smesa "razbije" kada se pomeša sa drugim sastojcima.

Posebno umutite maskarpone sa kiselim mlekom, kakaom i šećerom.

Pažljivo pomešajte dve smese, mešajući ih dok se ne sjedine.

Isipajte sladoled u prethodno ohlađene čaše i ostavite u frižider na 1-2 sata, da se stegne.

Sladoledu sa maskarpone sirom nije potrebno da se mnogo stegne, budući da je lepši kada je kremast i nežniji.

Pre nego što ih poslužite, preko izmrvite zamrznute maline i ukrasite listićima mente.

Uživajte!

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar