Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Piletina»Seosko letnje jelo sa prženim džigericama

Seosko letnje jelo sa prženim džigericama

Seosko letnje jelo sa prženim džigericama
Fotografije: VILI-Violeta Mateva
4 / 5
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
2
"Odlično ukusno jelo za leto, koje je čak ukusnije kad je pripremljeno sa povrćem iz bašte"

Potrebni sastojci

  • zelene paprike - 1 komad, velika
  • ulje - 4 supene kašike
  • paradjz - 1 komad, krupniji
  • luk - 1 velika glavica
  • so - po ukusu
  • šećer - 1 kašičica
  • čubar
  • aleva paprika - 1 kašičica
  • bosiljak
  • biber
  • lovorov list - 1 komad
  • pileće džigerice - 450 g
  • brašno - 1 šolja, da se uvalja
  • ulje - 1 šolja za kafu, za prženje
* merne jedinice

Način pripreme

/undefined Očistite povrće, luk sitno isecite, papriku - na komade, izrendajte paradajz na krupnije rende. U malom tiganju ugrejte ulje i propržite luk i papriku, posute sa malo soli, dok ne omekšaju. Dodajte izrendan paradajz, alevu papriku promešajte da se sastojci pomešaju.

Sipajte 1 šolju vode, začinite začinima i kuvajte na tihoj vatri dok ne bude gotovo. Dobro operite pileće džigerice i osušite.

Sipajte brašno u najlon kesu, stavite džigerice i promućakjte da se zalepi po njima.

Ugrejte ulje i pržite sa obe strane, skinite višak brašna.

Seosko letnje jelo servirajte u tanjiru sa komadićima pileće džigerice i strukom bosiljka.

Odlično ukusno jelo za leto!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: