Način pripreme
/undefined /undefined Operite paprike, nemojte skidati drške, odsecite gornji deo kao poklopac, da dobijete nešto kao kanu.
Poklopce od paprika sitno iseckajte, luk i beli luk izrendajte. Pomešajte u posudi zajedno sa mlevenim mesom, iseckanim peršunom, solju, biberom i kuminom po ukusu.
Lepo promešajte mleveno meso i u njega dodajte 50 g sitno iseckane slanine. Još jednom promešajte mleveno meso i napunite svaku papriku. Na otvor paprike staivte po jedan slajs slanine.
Svaku papriku lepo uvijte u list aluminijumske folije i pecite u prethodno ugrejanom roštilju sa obe strane - oko 5 minuta po strani.
Paprike su veoma ukusne i tople i hladne. Kad se ohlade prethodno, možete ih isecite kao mini rolat od mesa i da serviate kao meze.
I nemojte zaboraviti da ohladite pivo!
Prijatno i živeli!