Bonapeti.rs»Recepti»Glavna jela»Punjene paprike»Punjene paprike na roštilju

Punjene paprike na roštilju

ZoriZori
Guru
8872835k
Punjene paprike na roštilju
Fotografije: Zori
5 / 10
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
10 min.
Ukupno
40 min.
Porcije
4
"Najbolje balkansko meze na roštilju za hladno pivo - živeli"

Potrebni sastojci

  • zelene paprike - 8 komada, krupnije
  • mleveno meso - 600 g, mešano
  • crni luk - 1 glavica
  • beli luk - 1 krupniji čen
  • peršun - 1/4 veze
  • slanina - 150 g, slajs
  • biber
  • kumin
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

/undefined /undefined Operite paprike, nemojte skidati drške, odsecite gornji deo kao poklopac, da dobijete nešto kao kanu.

Poklopce od paprika sitno iseckajte, luk i beli luk izrendajte. Pomešajte u posudi zajedno sa mlevenim mesom, iseckanim peršunom, solju, biberom i kuminom po ukusu.

Lepo promešajte mleveno meso i u njega dodajte 50 g sitno iseckane slanine. Još jednom promešajte mleveno meso i napunite svaku papriku. Na otvor paprike staivte po jedan slajs slanine.

Svaku papriku lepo uvijte u list aluminijumske folije i pecite u prethodno ugrejanom roštilju sa obe strane - oko 5 minuta po strani.

Paprike su veoma ukusne i tople i hladne. Kad se ohlade prethodno, možete ih isecite kao mini rolat od mesa i da serviate kao meze.

I nemojte zaboraviti da ohladite pivo!

Prijatno i živeli!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: