Način pripreme
U posudu prosejte 500 g brašna i pomešajte sa solju, napravite udubljenje u njemu i dodajte umućeno jaje, ulje, sirće, toplu vodu sa rastvonenim kvascem u njoj.
Zamesite meko testo, podelite ga na loptice jednake veličine.
Stavite ih na brašnom posutu radnu površinu i uvijte čistom krpom na oko 30 minuta.
Za to vreme jaja umutite viljuškom i izmrvite sir, pomešajte ih u posudi.
Ugrejte mast dok se ne rastopi maslac.
Razvucite jednu po jednu lopticu na tanke kore za pitu. Poređajte ih u odgovarajući pleh, namazan sa malo masnoće, jednu posle druge, između njih stavljajte mast i deo nadeva, poslednji list samo namažite mašću.
U sredini pleha okrenite posudicu, oštrim nožem posle nje isecite 12 trouglova, a svaki trougao uvijte dva puta. Izvadite posudicu i namažite pitu umućenim jajetom, a u sredinu (gde je bila posudica) pospite šakom semenki suncokreta.
Stavite pleh u prethodno ugrejanu rernu na 180 stepeni i pecite oko 30-35 minuta.