Pečeni burgundski zec

25/07/2018
"Klasičan recept za zeca - teško ćete naći uksusniji recept sa zečetinom "
Priprema20 min.
Kuvanje90 min.
Ukupno110 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano188
  • Pregledi tokom meseca1
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • burgundski zec - 1/2 komada
  • mladi luk - 5 strukova
  • pirinač - 1 šolja
  • bob - 1 šaka, zrna
  • nana - 5 strukova, svež
  • vegeta - 1 supena kašika
  • aleva paprika
  • biber
  • ulje
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Isecite zeca na porcije, posolite i natrljajte alevom paprikom i uljem.

Luk sitno isecite i stavite u pleh, zajedno sa nanaom. Pospite solju, alevom paprikom i uljem.

Promešajte i poređajte porcije mesa, sipajte vodu, biber i pokrijte folijom.

Pecite u rerni na oko sat vremena, izvadite i skinite foliju, dodajte oprani pirinač i zrna boba (može i bez boba, pitanje ukusa).

Možete peći bez folije, ako je meso kuvano, ako ne stavite ga da se popari i brže skuva.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar