Čorba od pasulja na baštovanski način

26/07/2018
"Gde god da idemo, šta god i da radimo, srce nam se uvek vraća kući, gde smo prvi put probali čorbu od pasulja na baštovanski način "
Priprema15 min.
Kuvanje55 min.
Ukupno70 min.
Porcije6
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano263
  • Pregledi tokom meseca1
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • pasulj - 1/2 šolje, stari
  • bujon od povrća - 1.8 l
  • crni luk - 1 komad + 1/2 komada
  • boranija - 10 krhkih mahuna
  • paprike - 1 komad, crvena
  • suve paprike - 1 komad
  • šargarepa - 2 komada
  • salsa od paradajza - 1 šolja
  • aleva paprika - 1 kašičica
  • ljute paprike - 1 komad, suva, po želji
  • nana - 1/2 veze, sveža ili suva
  • selen - 1 - 2 listića
  • biljna mast - 6 supenih kašika
* merne jedinice

Način pripreme

Potopimo pasulj u hladnu vodu prethodnu noć. Prospemo vodu i stavljamo ga ujutru da se kuva na jakoj vatri. Čim voda provri ostavljamo ga 5-7 minuta da vri i ocedimo. Sipamo topao bujon od povrća (ili vodu, ako nemate), stavljamo poklopac i smanjujemo ringlu.

Povrće operemo i očistimo.

Luk, papriku i šargarepu sečemo na kockcie.

Boraniju (sorta bergol, niska, žuta i tanka mahuna) sečemo na kratke komadiće.

Sipamo povrće u pasulj. Dodajemo biljnu mast i suvu i ljutu papriku.

Kad povrće omekša, dodajemo salsu od paradajza i alevu papriku.

Kad se pasulj skuva, posolimo i dodajemo sitno iseckanu nanu i selen.

Serviramo topao sa komadom hleba i ljutom paprikom, za one koji vole pikantno.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar