Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Torte i glazure»Glazure»Ogledalo glazura za torte

Ogledalo glazura za torte

Stoyanka  RusenovaStoyanka Rusenova
Autor
1k2507k
Ogledalo glazura za torte2 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
40 min.
Porcije
1
"Da li ste spremni da stvarate kao pravi kulinarski majstor - evo kako se pravi poznata ogledalo glazura"

Potrebni sastojci

  • šećer - 300 g
  • glukoza - 300 g
  • kondenzovano mleko - 200 g
  • voda - 270 ml
  • bela čokolada - 300 g
  • želatin - 2 komada
  • poslastičarska boja - po želji
* merne jedinice

Način pripreme

Sipamo 150 ml vode i 300 g glukoze u šerpu i stavljamo na vatru. U njoh dodajemo šećer.

U preostalu hladnu vodu potopimo dva želatina. Ostavljamo sirup tako dok se šećer ne rastopi.

Kad ga skinemo sa vatre, dodajemo konzenzovano mleko, dodajemo čokoladu i želatin. Sve to promešamo žicom.

Po želji smesu možemo obojiti različitim poslastičarskim bojama.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: