Prolećna jagnjeća čorba

Mariola PantelicMariola PantelicDžedaj74223
27/07/2018
"Toliko obična i istovremeno toliko neobična čorba, zbog koje smo postali zakleti ljubitelji bugarske kuhinje "
Priprema25 min.
Kuvanje60 min.
Ukupno85 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano141
  • Pregledi tokom meseca10
  • Pregledi tokom sedmice3
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Meso isecite na sitno, prelijte ga bujonom i stavite da provri. Kuvajte jelo na tihoj vatri, s vremena na vreme sklanjajte penu. Kad meso omekša, dodajte sitno isečen spanać, jedan paradajz i pirinač.

U međuvremenu zagrejte maslac i izdinstajte mladi luk, dodajte brašno i alevu papriku, a nakon 1-2 minuta stavite i drugi paradajz. Dodajte zapršku jagnjećem mesu i kuvajte još oko 20 minuta na tihoj vatri.

Sklonite s vatre, začinite kiselim mlekom i jajetom, pospite nanom i servirajte začinivši po ukusu. Začinjava se kiselim mlekom i umućenim jajetom, Na kraju se dodaje sitno isečena nana.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar