Persijska pogača

Vladka PanaiotovaVladka Panaiotova
Inovator
239188
Persijska pogača
Fotografije: Yordanka Kovacheva
3 / 6
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
5 min.
Ukupno
25 min.
Porcije
4
"Zadivljujuće ukusne persijske pogače, koje vam preporučujemo da probate"

Potrebni sastojci

  • brašno - 500 g
  • suvi kvasac - 1 pakovanje
  • so - 1/2 kašičice
  • voda - 180 - 200 ml
  • susam - 1 kašika
* merne jedinice

Način pripreme

U posudu se stavlja kvasac, so i naliva se voda. Meša se dobro i postepeno se dodaje brašno. Kada se upije svo brašno, mesi se rukom.

Ostavlja se da naraste.

Posle se meša 1-2 puta, da spadne, odvajaju se male lopte, od kojih se rukom ili oklagijom razvijaju male okrugle tanke pogače.

Odozgo se posipa masnoćom i nakon toga susamom.

Peku se u jako zagrejanoj rerni dok blago ne potamne - oko 5 minuta.

Konzumiraju se sa pireom od avokada.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: