Bonapeti.rs»Recepti»Hleb i testa»Prlenke»Punjena prlenka sa sirom iz Oborišta

Punjena prlenka sa sirom iz Oborišta

Yanitsa NikolovaYanitsa Nikolova
Šef kuhinje
22874943
Punjena prlenka sa sirom iz Oborišta
Fotografije: Yanitsa Nikolova
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
60 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
80 min.
Porcije
2
"Daleko smo otišli za recept, ali smo se vratili sa ukusnim punjenim prlenkama"

Potrebni sastojci

  • jaja - 1 komad
  • voda - 150 ml, mlaka
  • šećer - 1/2 kašičica
  • so - 1/2 kašičice
  • suvi kvasac - 1/2 pakovanja
  • brašno - oko 300 g
  • dodatno
  • sir - 100 g, za posipanje
  • maslac - 50 g, za mazanje
* merne jedinice

Način pripreme

U činiju sipajte vodu i isipajte kvasac, pa promešajte.

Dodajte šećer, belance, postepeno dodajte brašno i so. Zamesite meko testo i ostavite pokriveno testo 30 minuta da naraste.

Kad naraste, razvijte u pravougaonu koru, premažite mekim maslacem i sirom jednu polovinu, a drugom polovinom preklopite.

Posle razvijte u koru debljine 1.5 cm i prebacite u pleh od rerne, koji ste obložili papirom za pečenje. Preko premažite odvojenim žumancetom i 1-2 kapi ulja. Palcem napravite udubljenja i stavite u svako po komadić maslaca.

Neka naraste oko 30 minuta i pecite u zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 20 minuta.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: