Bonapeti.rs»Recepti»Glavna jela»Musaka»Musaka baja Danča

Musaka baja Danča

Maria SimovaMaria Simova
Autor
1k3284k
Musaka baja Danča
Fotografije: Lenka
4 / 5
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
50 min.
Ukupno
80 min.
Porcije
12
"Sočna i veoma ukusna - ovo je ređana musaka poznatog baja Danče"

Potrebni sastojci

  • mleveno meso - 500 g
  • krompir - 800 g
  • ulje - 80 ml
  • luk - 1 glavica
  • paradajz - 6 komada
  • aleva paprika - 1 kašičica
  • biber - po ukusu
  • peršun - po ukusu
  • so - po ukusu
  • preliv
  • jaja - 1 komad
  • brašno - 1 supena kašika
  • sveže mleko - 300 ml
  • so - po ukusu
  • kačkavalj - 80 g, za posipanje
* merne jedinice

Način pripreme

U polovini masti izdinstajte isečeni luk i 1 paradajz dok ne ostane na masti. Dodajte mleveno meso, alevu papriku, so po ukusu, biber, iseckan peršun i malo vode.

Dinstajte uz neprestano mešanje dok ponovo ne ostane na masti. Oljuštite krompir i isecite ga na tanke kriške, isecite i paradajz na tanke kriške.

U pravougaoni pleh, namazan preostalim masalcem, poređajte red paradajza, nakon toga red krompira i posolite, Ravnomerno rasoredite dinstano mleveno meso, a preko poređajte red krompira i red paradajza.

Prelijte vodom do nivoa krompira i pecite u prethodno ugrejanoj rerni na 220 stepeni dok krompir ne bude gotov.

Umutite jaje, dodajte brašno i mleko, mešajte dok ne dobijete glatku smesu i posolite po ukusu.

Prelijte musaku smesom, pospite rendanim kačkavaljem i ponovo pecite dok kačkavalj ne dobijete zlatnobraon koricu.

Sočna i veoma ukusna poređana musaka baja Danče - kuvara bivšeg bugarskog predsednika Todora Živkova.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni:

Komentari

Ivana Mirković
Ivana Mirković
Apsolutno se slažem
25.05.2021 00:44
Lenka
Lenka
Volim ovakve klasike.
16.05.2021 15:47