Bonapeti.rs»Recepti»Turšija»Pečene paprike»Puckane paprike u salamuri

Puckane paprike u salamuri

Desislava DonchevaDesislava Doncheva
Kuvar
10736298
Puckane paprike u salamuri
Fotografije: Jivka Georgieva
4 / 6
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
40 min.
Kuvanje
25 min.
Ukupno
65 min.
Porcije
6
"Izvadite vino i rakiju, zato što je ovim pikantnim paprikama potrebno odgovarajuće društvo"

Potrebni sastojci

  • ljute paprike - 2 kg, ribice
  • paprike - 1 kg, čorbadžijske
  • morska so - 1 šolja
  • sirće - 1 i 1/2 (flaša - 750 ml)
  • šećer - 3 šolje
  • mirođija - 1 veza
  • peršun - 1 veza
* merne jedinice

Način pripreme

Operite paprike, očistite i ispecite malo na ringli. Rasporedite ih na papir, a u duboku posidu stavite so, šećer sirće i rastvorite.

Hladne paprike dodajte u posudu sa salamurom, zajedno sa sitno isečenom mirođijom i peršunom.

S vremena na vreme ih mešajte i ostavite da odstoje u salamuri 24 sata.

Punite u odgovarajuće tegle, nemojte sterilizovati.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: