Način pripreme
Skuvajte piletinu u posoljenoj vodi. Kad bude gotovo, ocedite i secite na manje komade. Luk očistite i krupnije isecite.
U tiganj stavite malo ulja i stavite na vatru da se ugreje. Kad se ugreje, stavite iseckan luk. Kad luk omekša, dodajte isečeno pileće meso. I njega malo propržite. Mešajte s vremena na vreme.
Nakon toga sipajte 100-150 ml vode i poklopite tiganj poklopcem. Ostavite na oko desetak minuta da se dinsta. Nakon toga dodajte sos od paradajza i oko dve šolje vode. Začinite solju, biberom, čubrom i alevom paprikom. Nakon toga ponovo poklopite i ostavite da vri dvadesetak minuta.
U posebnoj posudi pomešajte brašno, ulje i malo soli. Lepo promešajte da dobijete glatku smesu. Nakon toga dodajte malo vode, koliko da smesa bude retkla kao boza. Ovu smesu dodajte u pileću kavarmu, postepeno uz neprestano mešanje. Kad sipajte smesu, ostavite da provri i skinite sa vatre.
Pirinač stavite u šerpu i sipajte vodu, koliko da pokrije. Stavite na vatru. Ostavite da vri oko 5-7 minuta i skinite sa vatre.
Pirinač operite hladnom vodom i ocedite. Nakon toga sipajte u tiganj malo ulja da se ugreje. Kad se ugreje dodajte pirinač. Pirinač mešajte neprestano. Začinite solju i biberom. Ostavite da se zaprži oko 5-10 minuta i skinite sa vatre. Servirajte tako što sipate od pileće kavarme i malo pirinča.