Mamine domaće šnicle od mlevenog mesa

15/08/2018
Jelena Andonov
odJelena AndonovDžedaj93011
"Isprobani recept iz maminog beležnika - neverovatne domaće šnicle od mlevenog mesa "
Priprema50 min.
Kuvanje20 min.
Ukupno70 min.
Porcije3
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano1 365
  • Pregledi tokom meseca190
  • Pregledi tokom desmice2
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • mleveno meso - 500 g telećeg
  • jaja - 2 kom. srednje veličine
  • crni luk - 1 glavica
  • hleb - 1 kriška
  • so
  • biber
  • aleva paprika
  • kumin
  • ulje - za prženje
  • brašno
* merne jedinice

Način pripreme

Prvo sjediniti mleveno meso sa svim začinima i ostaviti ga 15 minuta, da upije bolje sve arome. Nakon toga dodati jaja, a, ako su jaja veća, potrebno je samo jedno.

Luk sitno naseckati i dodati u meso. Krišku hleba umočiti u vodu, pa nakon toga iscediti nepotrebnu vodu i krišku usitniti. Sve sastojke dobro sjediniti, pa smesu ostaviti u frižideru oko 30 minuta, da se stegne.

Ulje sipati u tiganj i ostaviti da se zagreje. Od smese dlanovima oblikovati ćufte, kako bi se dobila odgovarajuća debljina, uvaljti ih u brašno i pržiti sa obe strane.
slični recepti ovde

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar