Pržene paprike u teglama za zimu

30/08/2018
"Sa ovim prženim paprikama ćete se sećati leta sa svakim zalogajem "
Priprema20 min.
Kuvanje30 min.
Ukupno50 min.
Porcije8
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano7 717
  • Pregledi tokom meseca500
  • Pregledi tokom sedmice47
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • paprike - 2 kg, zelene
  • paprike - 2 kg, crvene
  • ulje - 3 šolje
  • so - po ukusu
  • šećer - 1 supena kašika
* merne jedinice
Pržene Paprike

Način pripreme

Operite i isecite paprike na krupnije komade. U duboku šerpu sa širokim dnom sipajte ulje.

Dodajte paprike i mešajte, zato što mogu zagoreti. Posolite i ponovo mešajte.

Kad budu srednje pržene isključite ringlu i pospite šećerom. Probajte i ako je potrebno posolite, možete začiniti začinima po vašem izboru.

Dok su još tople napunite tegle, odozgo sipajte mast koja je ostala u šerpi.

Okrenite šerpe naopako, nakon 15 minuta ih možete okrenuti.

Ovako pržene paprike možete koristiti za salatu ili kao dodatak jelu.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar