Kačamak od kukuruznog griza

Катарина КнежевићКатарина КнежевићPočetnik
31/08/2018
"O kačamaku kao delikatesu - ovo je tema današnje kulinarske besede "
Priprema15 min.
Kuvanje25 min.
Ukupno40 min.
Porcije5
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano319
  • Pregledi tokom meseca10
  • Pregledi tokom sedmice1
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • kukuruzni griz - 2 šolje
  • voda - 6 šolja
  • so - prstohvat
  • biber
  • muskantni oraščić
  • za nadev
  • sir - 200 g
  • kačkavalj - 150 g
  • kobasica - 200 g, meka
* merne jedinice

Način pripreme

Sipajte vodu u šerpu, ostavite da provri, sipajte kukuruzni griz, mešajte neprestano dok se ne zgusne. Začinite solju, biberom i muskantnim oraščićem.

1/2 smese sipajte u kalup za terin, odozgo pospite rendanim kačkavaljem, kobasicom, isečenom na krugove i sirom, isečenim na ploču.

Odozgo sipajte preostalu smesu. Ostavite u frižideru da se stegne bar 2-3 sata. Okrenite i ukrasite isečenim paradajzom i svežom mentom. Prijatno!

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar