Jednostavna musaka u šerpi

01/09/2018
"Jedna drugačija musaka, sa kojom želimo da iznenadimo tradicionaliste "
Priprema15 min.
Kuvanje60 min.
Ukupno75 min.
Porcije8
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano399
  • Pregledi tokom meseca14
  • Pregledi tokom sedmice1
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Ova musaka se ne peče i ne preliva se, ima ukus musake, a izgleda kao paprikaš.

Očistite povrće. Krompir isecite na kockice. Luk i beli luk sitno iseckajte, a papriku na komade.

Ugrejte maslinovo ulje u većoj šerpi na jakoj vatri, stavvite luk i pržite dok ne omekša, nakon toga iskidajte mleveno meso i dodajte ga. Promešajte uz pomoć spatule i izdrobite mleveno meso. Pržite dok mleveno meso ne dobije zlatnu boju.

Smanjite vatru na srednju temperaturu, dodajte krompir i šargarepu, kuvajte 5 minuta. Na kraju dodajte beli luk i papriku, promešajte, pržite minut i sipajte paradajz.

Posolite i začinite po ukusu i stavite kašičicu šećera. Ljuta paprika je po želji za pikantniji ukus.

Sipajte bujon i ostavite poklopljen 30 minnuta da vri dok ne bude gotovo i dok se tečnost ne smanji.

U međuvremenu mešajte da se ne uhvati po dnu. Na kraju izvadite lovorov list, pospite svežim peršunom i servirajte.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar