Način pripreme
Stavljamo mast u šerpu i ostavljamo da se rastopi, za to vreme pripremite sastojke. Oljuštite i sitno iseckajte luk.
Šargarepu oljuštite i isecite na kockice. Paprike očistite, operite i isecite na kockice.
Stavite ih u ugrejanu mast. Treba da se proprže pre nego što stavite mleveno meso.
Za to vreme oljuštite, operite i isecite krompir na kockcie.
Dodajte mleveno meso u povrće, ostavite da se prži 3-4 minuta i dodajte 100 ml vode, da se napravite kaša i da ne ostanu grudvice.
Dodajte krompir, stavite začine - so, alevu papriku, beli luk i čubar. Dobro promešajte i sipajte vodu, treba da pokrije 1 prst iznad krompira.
Dok se kuva, mešajte s vremena na vreme da ne zagori. Kuvajte dok krompir ne bude potpuno gotov.