Bonapeti.rs»Recepti»Glavna Jela»Musaka»Jednostavna musaka u šerpi

Jednostavna musaka u šerpi

Sia RibaginaSia Ribagina
Šef kuhinje
5791352k127
Jednostavna musaka u šerpi
Fotografije: Sia Ribagina
2 / 3
01/09/2018
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
75 min.
Porcije
8
"Jedna drugačija musaka, sa kojom želimo da iznenadimo tradicionaliste"

Potrebni sastojci

  • mleveno meso - 500 g, teleće
  • krompir - 500 g
  • šargarepa - 120 g
  • paprike - 1 komad, crvena
  • paradajz - 600 g, iz konzerve
  • šećer - 1 supena kašika
  • so - 1 kašičica
  • origano - 1 kašičica
  • kumin - 2 prstohvata
  • luk - 1 glavica
  • aleva paprika - 1 kašičica
  • ljuta paprika - 1 kašičica
  • bosiljak - 1 kašičica
  • so
  • biber
  • maslinovo ulje - 3 supene kašike
  • beli luk - 1 čen
  • lovorov list - 1 komad
  • bujon - 200 ml, teleći
  • peršun - nekoliko strukova
* merne jedinice

Način pripreme

Ova musaka se ne peče i ne preliva se, ima ukus musake, a izgleda kao paprikaš.

Očistite povrće. Krompir isecite na kockice. Luk i beli luk sitno iseckajte, a papriku na komade.

Ugrejte maslinovo ulje u većoj šerpi na jakoj vatri, stavvite luk i pržite dok ne omekša, nakon toga iskidajte mleveno meso i dodajte ga. Promešajte uz pomoć spatule i izdrobite mleveno meso. Pržite dok mleveno meso ne dobije zlatnu boju.

Smanjite vatru na srednju temperaturu, dodajte krompir i šargarepu, kuvajte 5 minuta. Na kraju dodajte beli luk i papriku, promešajte, pržite minut i sipajte paradajz.

Posolite i začinite po ukusu i stavite kašičicu šećera. Ljuta paprika je po želji za pikantniji ukus.

Sipajte bujon i ostavite poklopljen 30 minnuta da vri dok ne bude gotovo i dok se tečnost ne smanji.

U međuvremenu mešajte da se ne uhvati po dnu. Na kraju izvadite lovorov list, pospite svežim peršunom i servirajte.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: