Pečeni teleći ribić

01/09/2018
"Priprema sočnog i aromatičnog telećeg ribića je prava umetnost, zato vam i predlažemo ovaj recept za poznavaoce "
Priprema30 min.
Kuvanje70 min.
Ukupno100 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano1 404
  • Pregledi tokom meseca96
  • Pregledi tokom sedmice46
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Pripremljeno teleće meso operemo i stavljamo da vri 30 minuta u posoljenoj vodi, zajedno sa lovorovim listom i malo bibera. Kad izvadimo, ostavljamo da se ohladi i sečemo na kriške debljine 1.5 cm.

Uvaljamo ih u prezle i poređamo u namazan pleh. Dodajemo čenove belog luka, luk, isečen na krugove, iseckane pečurke i paradajz.

Obilno posipamo začinima i sipamo vino. Stavljamo jelo u prethodno ugrejanu rernu i pečemo na 220 stepeni dok ne bude potpuno gotovo.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar