Musaka u šerpi bez preliva

02/09/2018
"Ne uključujte rernu, ova musaka se kuva u šerpi i raskošna je!"
Priprema15 min.
Kuvanje30 min.
Ukupno45 min.
Porcije8
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano235
  • Pregledi tokom meseca5
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • krompir - 1.5 kg
  • šargarepa - 2 komada
  • crvene paprike - 2 koamda
  • mleveno meso - 300 g
  • mast - 4 supene kašike
  • luk - 2 glavice
  • so - 1 supena kašika
  • aleva paprika - 1 supena kašika
  • beli luk - 1 kašičica, u prahu
  • čubar - 3 prstohvata
* merne jedinice

Način pripreme

Stavljamo mast u šerpu i ostavljamo da se rastopi, za to vreme pripremite sastojke. Oljuštite i sitno iseckajte luk.

Šargarepu oljuštite i isecite na kockice. Paprike očistite, operite i isecite na kockice.

Stavite ih u ugrejanu mast. Treba da se proprže pre nego što stavite mleveno meso.

Za to vreme oljuštite, operite i isecite krompir na kockcie.

Dodajte mleveno meso u povrće, ostavite da se prži 3-4 minuta i dodajte 100 ml vode, da se napravite kaša i da ne ostanu grudvice.

Dodajte krompir, stavite začine - so, alevu papriku, beli luk i čubar. Dobro promešajte i sipajte vodu, treba da pokrije 1 prst iznad krompira.

Dok se kuva, mešajte s vremena na vreme da ne zagori. Kuvajte dok krompir ne bude potpuno gotov.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar