Seoska čorba od svinjskih nogu

04/09/2018
"Čorba od svinjskih nogu je prava klasika, posebno kad je pripremljena sa dve zaprške "
Priprema20 min.
Kuvanje60 min.
Ukupno80 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano95
  • Pregledi tokom meseca4
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • svinjske noge - 2 komada
  • biber u zrnu - 15 komada
  • šargarepa - 2 komada
  • luk - 1 glavica
  • prva zaprška
  • kiselo mleko - 200 g
  • brašno - 1 supena kašika, puna
  • druga zaprška
  • beli luk - 1 glavica
  • sirće - 2 - 3 supene kašike
  • ljuta aleva paprika - 2 prstohvata
* merne jedinice

Način pripreme

Stavite očiščene i oprane noge u šerpu sa vodom i kuvajte dok ne provri, prospite prvu vodu. Ponovo ih operite, sipajte čistu vodu i dodajte glavicu luka, isečenu na 4, ali ne do kraja i šargarepu, isečenu na dva dela.

Kuvajte dok se meso ne odvoji od kostiju. Procedite čorbu, izvadite luk, šargarepu i biber - oni su završili svoj posao, sitno isecite meso i vratite ga u čorbu.

Stavite na tihu vatru da provri. Posebno pomešajte kiselo mleko sa brašnom i malo hladne vode na glatku kašu, kao boza. U delovima dodajte od čorbe da se izravnaju temperature u obe posude i sipajte zapršku u čorbu.

Sitno izrendajte čenove belog luka, dodajte sirće i ljutu papiku, promešajte i i sipajte u čorbu.

Ostavite ponovo da vri i skinite sa vatre.

Servirajte.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar