Patlidžan punjen mlevenim mesom, pečurkama i belim lukom

Mariola PantelicMariola Pantelic
Džedaj
8523
3
05/09/2018
"Patlidžan sa aromatičnim nadevom, koji kao da govori - pojedi me, pojedi me "
Priprema60 min.
Kuvanje30 min.
Ukupno90 min.
Porcije5
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano271
  • Pregledi tokom meseca1
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Očistimo patlidžane i stavljamo ih u posudu sa vodom i solju na 10 minuta. Zaprže se sa svih strana u ulju. Sa gotovog patlidžana se oljušti po sredini po jedna traka i izdubi se.

Mleveno meso, sitno isečen crni luk, beli luk, pečurke, bosiljak, peršun se zaprže. Gotovim nadevom se puni patlidžan. Odozgo posipamo narendan kačkavalj ili sir. U posudu sipamo masnoću u kojoj smo pre toga zapržili patlidžan i narendan paradajz.

Poređamo patlidžane. Pečemo u prethodno zagrejanoj rerni na 250 stepeni 30 minuta.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar