Bonapeti.rs»Recepti»Slatko»Marmelada»Marmelada od šljiva u rerni

Marmelada od šljiva u rerni

Tanya LevenovaTanya Levenova
Kuvar
16642679
Marmelada od šljiva u rerni
Fotografije: Tanya Levenova
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
40 min.
Kuvanje
120 min.
Ukupno
160 min.
Porcije
5
"Jesen dolazi sa aromom pečenih šljiva, jer svi prave marmeladu od šljiva u rerni"

Potrebni sastojci

  • šljive - 3 kg
  • šećer - 1200 g
  • rozetla - 2 - 3 struka
  • voda - 200 ml
  • limunska kiselina - 1 ravna kašičica
* merne jedinice

Način pripreme

Uveče operete i očistite šljive od koštica. Isečete ih na polovine.

Sipate ih u široku i visoku posudu za pečenje, dodajete rozetlu i vodu - promešate i prelivate šljive šećerom.

Ujutru ih stavljate u rernu. Uključujete na 180-200 stepeni i pečete dva sata.

Za to vreme mešate smesu s vremena na vreme i sklanjate penu koja izlazi.

Pet do deset minuta pre nego što su gotove dodajete limunsku kiselinu i ponovo mešate.

Vadite posudu iz rerne, čekate da se prohladi smesa i pasirate pomoću ručnog miksera.

Gotovu marmeladu sipate u tegle i sterilišete 5 minuta.

Može i da se stavi u tople teglice pokolopcima na dole, uvijene i da se sklone kad se potpuno ohlade.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: