Paprikaš sa svinjskim nogicama

Mariola PantelicMariola Pantelic
Džedaj
10k
103
706
17/09/2018
"Ne znate do kakve ste đakonije došli dok ne probate ovaj neverovatan paprikaš od svinjskih nogica "
Priprema15 min.
Kuvanje60 min.
Ukupno75 min.
Porcije2
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano3 375
  • Pregledi tokom meseca198
  • Pregledi tokom sedmice24
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • svinjske nogice - 2 - 3 komada
  • masnoća - 4 kašike, svinjska
  • luk - 2 glavice, crni
  • brašno - 1 kašika
  • aleva paprika - 1 kašičica
  • paradajz pire - 1 kašika
  • crno vino - 1/2 kašičice
  • luk - 1 kg, sitan
  • šargarepa - 2 komada
  • lovorov list - 1 komad
  • beli luk - 2 - 3 glavice
  • biber - u zrnu
  • so - po ukusu
* merne jedinice
Janije

Način pripreme

Svinjske nogice se raseku po dužini i dinstaju se u 2 kašike masti. Vade se i u istoj masnoći se dinsta luk, isečen na sitno, nakon toga se posipa brašnom i blago se prži.

Dodaje se aleva paprika, paradajz pire, rastvoren u malo vode i vino. Stavljaju se nogice i doliva se voda dok ih ne prekrije.

Jelo se soli i ostavlja se da vri na umerenoj vatri. Luk se dinsta u preostaloj masti, zajedno sa šargarepom isečenom na kolutove, nakon čega se dodaje u nogice.

Dodaje se lovorov list, biber i beli luk u celim čenovima. Dinsta se na tihoj vatri oko dva sata. Po želji jelo može da se zapeče u rerni.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar