Rolat Stefani sa sosom od pečuraka i krompir pireom

18/09/2018
"Zato što nije dovoljno samo da pripremite rolat Stefani - treba i sos, i prilog"
Priprema80 min.
Kuvanje120 min.
Ukupno200 min.
Porcije6
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano83
  • Pregledi tokom meseca8
  • Pregledi tokom sedmice5
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

U mleveno meso dodajemo začine, dva jajeta, od jednog ostavljamo belance i luk.

Sve to dobro promešamo i ostavljamo na 30 minuta u frižider.

Skuvamo druga dva jajeta, takođe i šargarepu. Isečemo krastavce i kačkavalj na tračice. Jaja sečemo na kockice.

Mleveno meso razvučemo da bude debljine pola santimetra.

U sredinu stavljamo od jaja, šargarepu, kisele krastavčiće i kačkavalj.

Uvijamo u rolat, odozgo namažemo odvojenim belancem, da se raspukne i posipamo prezlama.

Stavljamo u pleh i pečemo oko 30 minuta na 180 stepeni.

Za sos od pečuraka:

Isečemo pečurke i beli luk i pržimo u maslacu. Dodajemo vino i ostavljamo da se dinsta 10 minuta na tihoj vatri. Stavljamo i začine.

Zapečemo brašno za to vreme. Počinjemo da dodajemo po malo vode dok ne dobijemo željenu gustinu. Pomešamo zajedno sa pečurkama i dobijamo aromatičan i ukusan sos.

Za krompir pire:

Krompir operemo i oljuštimo. Stavljamo ih da se kuvaju oko 20-25 minuta. Vadimo i gnječimo gnječilicom dok su jop topli.

Ugrevamo mleko sa masalem i dodajemo ga u krompir pire. Posolimo i začinimo biberom.

Na tanjir stavljamo tri isečena parčeta rolata sa dve kašike aromatičnog sosa od pečuraka i kuglu krompir pirea.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar