Posna musaka sa pečurkama

Mariola PantelicMariola Pantelic
Džedaj
10k
100
659
21/09/2018
"Posna musaka, ali musaka - jedite i dajte visoku ocenu majstoru za sjajan recept "
Priprema20 min.
Kuvanje45 min.
Ukupno65 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano6 251
  • Pregledi tokom meseca12
  • Pregledi tokom sedmice2
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • krompir - 1 kg
  • luk - 2 glavice
  • šargarepa - 3 komada
  • pečurke - 400 g
  • ulje - 2 kašike
  • mirođija - 2 kašike
  • so - 1/2 kašičice
  • aleva paprika - 1 kašičica
  • muskatni oraščić - 1 prstohvat
  • masline - 10 komada, crne
* merne jedinice

Način pripreme

Oljuštimo krompir i isečemo ga na sitno. Sipamo ga u posudu za pečenje.

Isečemo i šargarepe i luk na sitno i sipamo ih u krompir.

Nalivamo vodu, tek toliko da prekrije povrće i pečemo oko 30 minuta. Pečurke pasiramo i zapržimo u ulju 10 minuta. Prebacujemo ih u posudu sa povrćem.

Dodajemo oraščić, so i iseckanu mirođiju.

Masline odvojimo od koštica, isečemo ih i dodajemo i njih u ostale sastojke. Mešamo.

Skroz odozgo obilno posipamo alevom paprikom i zepečemo još oko 15 minuta.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar