array(4) { ["MyCookie"]=> string(0) "" ["Field"]=> string(6) "search" ["Value"]=> string(48) "Предлагам Почасова Работа" ["Inserted"]=> string(19) "2014-10-26 22:17:19" } ... cached Entity::getUser for 7200s, key: entusr1184726_18
Posna musaka sa heljdom - Recept | BonApeti.rs

Posna musaka sa heljdom

07/05/2020
"Prijatno sa ovom posnom musakom sa heljdom - polizaćete prste "
Priprema30 min.
Kuvanje20 min.
Ukupno50 min.
Porcije6
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano46
  • Pregledi tokom meseca8
  • Pregledi tokom sedmice8
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Heljdu prelivamo sa 3 šolje vode i ostavljamo da stoji 4-5 sati.

Posebno stavljamo seme suncokreta sa malo vode i potopimo i njih.

Kad heljda skoro sve upije, isečemo povrće.

U ugrejanom ulju proprimo luk sa šargarepom i pečurkama.

Kad luk počne da postaje providan, dodajte krompir. Pržite malo i dodajte začine.

Sipajte malo vode, da se povrće ne lepi, poklopite i ostavite na niskoj temepraturi.

Nakon što počne da mekša krompir, dodajte oceđenu heljdu i dobro promešajte. Ostavite posnu musaku da se peče dok krompir ne bude gotov.

Kad se sve skuva, prebacite u pleh i stavite na oko 180-200 stepeni.

Za to vreme napravite preliv za musaku.

Seme suncokreta ocedite.

Paradajz pire pomešajte sa vodom i zajedno sa semenom suncokreta meljite dok ne dobijete relativno glatku tečnost.

Dodajte 2 supene kašike brašna sa kukuruznim skrobom i meljite ponovo.

Tečnost stavite na vatru i dok se ugreva, u posudi pomešajte preostalo brašno (2-3 supene kašike) sa malo vode na kašu.

Dodajte i njih na vatru, mešajte neprestano dok se ne zgusne preliv.

Musaku sa heljdom izvadite iz rerne, rasporedite preliv i vratite ponovo dok se cela ne zapeče, posna musaka sa heljdom.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar