Način pripreme
U tiganju zapržite luk. Dodajte isečene šargarepu i paprike. Nakon 1-2 minuta dodajte pirinač. Nakon što se proprži, dodajte pire i nalijte bujon.
Dodajte začine i ostavite nadev da se skuva dok ne bude polugotov. Isecite patlidžan na kolutove i pospite ga solju. Nakon 30 minuta ga operite i osušite. Isecite tikvicu na kolutove.
U podmazanu posudu za pečenje poređajte pola tikvice. Odozgo rasporedite polovinu nadeva. Pospite narendanim kačkavaljem i pokrijte patlidžanom. Sipajte drugi deo nadeva, opet pospite kačkavaljem i poređajte preostale tikvice.
Stavite nekoliko čeri paradajza i ponovo pospite kačkavaljem. Umutite jaja sa mlekom i brašnom. Dodajte prstohvat soli i biber.
Prelijte musaku i pecite na 200 stepeni oko 30 minuta ili dok se ne zarumeni odozgo. Ostavite da se blago ohladi i servirajte isečenu na parčiće sa kašičicom pavlake ili kiselim mlekom.