Ukusna musaka sa prelivom od kačkavalja

Mariola PantelicMariola PantelicPočetnik
22/09/2018
"Ako volite domaću kuhinju, ova musaka je upravo za vas, probajte i podelite "
Priprema25 min.
Kuvanje75 min.
Ukupno100 min.
Porcije6
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano161
  • Pregledi tokom meseca4
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Očistite i isecite krompir na sitne parčiće. Stavite maslinovo ulje u tiganj i zagrejte na ringli. Očistite i isecite luk na sitno i stavite ga u tiganj da se zaprži.

Dodajte mleveno meso mrveći ga na parčiće. Ostavite da se zaprži na kratko. Uzmite odgovarajuću posudu za pečenje i na dno stavite pola krompira, nakon toga stavite nadev od mlevenog mesa i preko njega ponovo preostali kormpir.

Začinite musako majčinom dušicom, biberom, solju, alevom paprikom i čubrom. Sipajte bujon, tek toliko da prekrije krompir i stavite aluminijumsku foliju.

Pecite musaku u zagrejanoj rerni na 180 stepeni sat vremena, nakon toga sklonite foliju i prelijte prelivom koji pravite mešajući u posudi jaja sa mlekom, dodajte brašno, začine i narendan kačkavalj. Promešajte sve i prelijte musaku.

Vratite posudu u rernu na još 15 minuta dok preliv ne dobije zlatastu boju. Po želji na kraju pospite peršunom.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar