Način pripreme
Očistite i isecite krompir na sitne parčiće. Stavite maslinovo ulje u tiganj i zagrejte na ringli. Očistite i isecite luk na sitno i stavite ga u tiganj da se zaprži.
Dodajte mleveno meso mrveći ga na parčiće. Ostavite da se zaprži na kratko. Uzmite odgovarajuću posudu za pečenje i na dno stavite pola krompira, nakon toga stavite nadev od mlevenog mesa i preko njega ponovo preostali kormpir.
Začinite musako majčinom dušicom, biberom, solju, alevom paprikom i čubrom. Sipajte bujon, tek toliko da prekrije krompir i stavite aluminijumsku foliju.
Pecite musaku u zagrejanoj rerni na 180 stepeni sat vremena, nakon toga sklonite foliju i prelijte prelivom koji pravite mešajući u posudi jaja sa mlekom, dodajte brašno, začine i narendan kačkavalj. Promešajte sve i prelijte musaku.
Vratite posudu u rernu na još 15 minuta dok preliv ne dobije zlatastu boju. Po želji na kraju pospite peršunom.