Pirinač sa pečurkama i maslinama na kineski način

24/09/2018
"Na kineski način, ali ne skroz - prosto ukusan pirinač sa pečurkama i maslinama "
Priprema15 min.
Kuvanje20 min.
Ukupno35 min.
Porcije3
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano449
  • Pregledi tokom meseca8
  • Pregledi tokom sedmice2
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • pirinač - 1 šolja
  • šargarepa - 1 komad
  • luk - 1 glavica
  • beli luk - 3 - 4 čena
  • pečurke - 100 g, šampinjoni
  • masline - oko 15 komada, bez koštica
  • pivo - 50 ml, svetlo
  • soja sos - 2 supene kašike
  • ulje
  • univerzalni začin
  • kari
  • biber
* merne jedinice

Način pripreme

Iseckamo beli luk. Šargarepu sečemo na trakice, luk na tanak polumesec, a pečurke na tanke trakice. Masline sečemo na dva dela.

Oprani pirinač skuvajte u 2-5-3 šolje vode.

U ugrejanom ulju propržite luk 2-3 minuta, beli luk i šargarepu. Dodajte pečurke i pržite još 2-3 minuta.

Nakon toga dodajte masline, sipajte pivo i soja sos, suve začine i ostavite da se kuvaju dok tečnost ne ispari.

Kad sve bude gotovo dodajte pirinač u povrće i dobro promešajte.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar