Škembe čorba sa telećim škembićima

24/09/2018
"Može mnogo da se raspravlja o tome koji je originalan recept za škembe čorbu, ali bez raspave da je ova mnogo ukusna "
Priprema80 min.
Kuvanje60 min.
Ukupno140 min.
Porcije6
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano227
  • Pregledi tokom meseca8
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • teleći škembići - 800 g
  • sveže mleko - 800 g
  • maslac - 80 g
  • aleva paprika - 5 kašičica
  • brašno . 3 supene kašike
  • biber - 1 1/2 kašičice
  • so - 6 kašičica
  • beli luk
  • sirće
  • ljuta aleva paprika
* merne jedinice

Način pripreme

Operemo škembe i stavljamo ga u ekspres lonac u 2-3 litre vode. Kuvamo 30-40 minuta. Možemo koristiti i blanširano škembe da ne bismo kuvali.

Kad škembe bude gotovo, sečemo ga na komade. Stavljamo u šerpu 3 litre vode i stavljamo na vatru da provri. U nju dodajemo toplo sveže mleko, so i biber.

U tiganju ugrevamo maslac, dodjemo alevu papriku i brašno i pržimo 1-2 minuta, nakon toga dodajemo nekoliko kašika bujona i mešamo dok ne dobijemo homogenu smesu.

Sipamo zarpšku u bujon, dodajemo škembić i kuvamo čorbu nekoliko minuta.

Serviramo škembe čorbu sa izgnječenim belim lukom, pomešanim sa sirćetom i sa ljutom alevom paprikom.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar